Konuya ilişkin yapılan açıklamada Mimar Koçak,”Konu üzerinde hiç bir teknik veriye ve belgeye dayanmadan yapılan cahilce tartışmalar ve iftiraya varan yorum ve iddialar, hem mülk sahibi Sayın Hasan Sipahioğlu'nu hem yapının Restorasyon mimarı olarak bendenizi, töhmet altında bırakmaktadır” dedi.

Mimar Emine Cimrin Koçak açıklamasına şöyle devam etti:

“Öncelikle şunu belirtmeliyim ki Alanya Kalesinde yapılacak tüm işlerle ilgili yol gösterici bir koruma imar planı bulunmaktadır. Dolayısı ile mimarlar bu alanda projelerini Alanya Kalesi koruma amaçlı imar planı kararları doğrultusunda hazırlar. Hazırladığı projeyi Alanya Belediyesi Aracılığı ile Antalya Koruma Kuruluna gönderir. Kurul üyeleri de Alanya Kalesi koruma amaçlı imar planı karaları ve 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu doğrultusunda başvuran projelerle ilgili izin ve kararları verir.

Alanya Kalesi koruma amaçlı imar planı kararlarına göre Söz konusu bina "Geleneksel Yapı" statüsündedir. Geleneksel yapılar onarılırken kat sayılarında değişiklik yapılamaz. Fakat iç mekanda Kurulun izni doğrultusunda istenilen değişiklik yapılabilir. Söz konusu bina onarımdan önce iki katlı bir yapı olup toplam 232 m2 kapalı alanı bulunmakta idi. Onarım sırasında plan kararları doğrultusunda yapının kuzey ve güney cephesinde bulunan ve ilk sahibi tarafında yapılmış olan betonarme ek odalar yıkılmıştır. Bu gün yapının toplam kapalı alanı 190 m2 ye inmiş olup azalmıştır.

Yapının onarımı sırasında tüm özgün taş duvarları korunmuştur ve yapı orjinalinde iki katlı olduğu gibi bu gün de iki katlıdır. Proje aşamasında sayın Hasan Sipahioğlu ve ailesi yapının özgün halini korumayı ilk hedef olarak belirlemiştir. Bendeniz de konusunda yetkin bir mimar olarak bu konuda çalışmalarımı yaptım. Yapının tüm projeleri Anıtlar kurulundan onaylı olup bütün uygulamalar da buna göre yapılmıştır. Yapıda hiç kimse onaylı projesine aykırı bir uygulama bulamaz.

Kuyruk acısı olan veya Sayın Hasan Sipahioğlu üzerinden yürüyen tartışmalarla gündeme gelmeye çalışan insanların yaptığı bu mesnetsiz karalama propagandası üzüntü vericidir. Fakat ne kadar çamur atarsanız atınız unutmayınız ki : Güneş balçıkla sıvanmaz.

Ve yine biliriz ki meyvesiz ağacı kimse taşlamaz : Meyve veren ağaç taşlanır”