Yükseköğretim Kurulu (YÖK) tarafından, Alanya Alaaddin Keykubat (ALKÜ), Bandırma Onyedi Eylül ve İskenderun Teknik üniversiteleri için rektör adaylığı başvuruları alınacak. YÖK’ten yapılan yazılı açıklamaya göre, ilgili mevzuat hükümleri doğrultusunda Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi, Bandırma Onyedi Eylül Üniversitesi ve İskenderun Teknik Üniversitesine bu yıl rektör ataması yapılacak.

Rektör adayları için belirlenmiş şartları taşıyanlar, 23 Ağustos Cuma günü mesai saati bitimine kadar Yükseköğretim Kurulu Başkanlığına başvurabilecek. Başvurular, bizzat veya postayla YÖK Başkanlığına yapılabileceği gibi, ‘[email protected]’ adresine elektronik posta yoluyla da iletilebilecek şeklinde açıklandı.

‘YENİDEN BAŞVURACAĞIM’

Konuyla ilgili açıklama yapan ALKÜ Rektörü Ahmet Pınarbaşı, “Rektörler 4 yıllığına atanıyor. Ben de 8 eylül 2015’te atandım. Şimdi 4 yılın ardında ilgili kurumlar başvuru sürecini başlattı. Bir rektör iki dönem yani 8 yıl üniversite görev yapabiliyor. Yeniden başvuru yapabiliyoruz. Tüm şartları sağlayanlar başvuru yapacaklar, ben de yeniden başvuracağım. Üniversitemiz için en iyisi neyse o olsun isterim” dedi.