23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının 99. Yılı Alanya’da renkli etkinliklerle kutlandı. Atatürk Anıtı önünde başlayan kutlama programına Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya protokolü, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler, kardeş şehirden gelen öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

Atatürk anıtına çelenk sunulması ile başlayan törene Alanya Kaymakamı Mustafa Harputlu, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya protokolü, STK temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler, kardeş şehirden gelen öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sürdü. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kutlamaları Anıt önündeki programın ardından İskele Şelale Meydanında devam etti.

Günün anlam ve önemini anlatan konuşmaların ardından İskele Rıhtımdaki program okunan şiirler, halk oyunları, Çocuk Mehteran Takımı gösterileri yer aldı. Parlayüksel İlkokulu'nun yer aldığı 3-D Sınıfı öğrencilerinden oluşan 37 kişilik mehteran takımının gösterisi, yetenekleri ve coşkuları ile izleyenleri hayran bırakırken, izleyicilerden büyük alkış aldı.