TBMM'nin ev sahipliğinde Antalya'da düzenlenen NATO PA 99. Rose-Roth Semineri ve Akdeniz-Orta Doğu Özel Grubu Ortak Toplantısı'na katılan Fransız parlamenter Krimi'nin sözlerine, Tokak gibi cevap veren Çavuşoğlu'na her kesimden destek geldi. Çavuşoğlu tarihi konuşmasında, "Soykırım ve tarih konusunda Türkiye'ye ders verebilecek en son ülke Fransa'dır. Çünkü Ruanda'da, Cezayir'de olanları unutmadık. Fransa kendi karanlık tarihine baksın, Türkiye'ye ders vermeye kalkmasın." ifadelerini kullanmıştı.

TV8'i satın alarak medya patronu olan Acun Ilıcalı da Bakan Çavuşoğlu'na destek verdi. Twitter hesabından Çavuşoğlu'na destek veren Acun Ilıcalı, "Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu, Fransız parlamentere hak ettiği cevabı vererek bizi gururlandırdı. Teşekkürler Sayın Bakanım" ifadelerini kullandı.

SOSYAL MEDYADA REKOR KIRDI

Öte yandan Misvak'ın yaptığı karikatür de sosyal medyada paylaşım rekoru kırdı. Yapılan karikatürde, eski Osmanlıca'da, 'Sille-i Osmaniye Nazırı Mevlüd Paşa' yazısı yer aldı. Eski Osmanlıca, 'Sille-i Osmaniye' günümüz Türkçesi'nde Osmanlı Tokadı, 'Nazırı' ise, Bakan anlamına geliyor.