Antalya'da "Başarılı Öğrenciye Tatil İyi Gelecek Projesi" kapsamında 2017-2018 eğitim öğretim yılı ilk döneminde okullarında birinci olan öğrenciler aileleriyle birlikte 5 yıldızlı otelde tatil yapmaya başladı. Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği (AKTOB) ile Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) işbirliğinde 2014 yılında başlayan Başarılı Öğrenciye Tatil İyi Gelecek Projesi’yle üç yılda toplam 2 bin 137 okul birincisiyle birlikte 4 bin 274 öğrenci yakını olmak üzere 6 bin 411 kişi tatil imkanından yararlandı. 2017-2018 Eğitim Öğretim yılı itibariyle ise, 487 ortaokul ve 281 lise okul birincisiyle, toplam 768 öğrenci ve bin 536 yakını olmak üzere toplam 2 bin 304 kişi, 19-21 Ocak 2018, 26-28 Ocak 2018, 2-4 Şubat 2018 tarihleri arasında tatil programından faydalanacak.

SPORDN MÜZİĞE HER TÜRLÜ EĞLENCE VAR
Öğrenciler Antalya’da bulunan 5 yıldızlı otelde yaptıkları tatil boyunca kapalı havuz, masa tenisi, basketbol, mini futbol, dart, voleybol, canlı müzik, film gösterileri, sinema gibi aktivitelerden yararlanacak. Öğrencilerin aileleri ise, otelde bulunan hamam ve sauna kullanımlarından yararlanabilecek. Ahmet Coşkun Bulut Ortaokulunda okuyan 14 yaşındaki Abdullah Seviş, geçen sene de birinci olduğunu ancak bu sene tatile ailesiyle birlikte geldiğini ifade etti. Seviş, "Benim için ikinci geliş, ancak ailem için birinci geliş. Bu etkinlik çok güzel bir etkinlik. Şuan çok mutlu ve heyecanlıyım. Etkinliğin devam etmesini istiyorum" dedi.


‘BAŞARILI OLMAK İÇİN ÇALIŞACAĞIM’
Otelde 3 gün kalacaklarını söyleyen Abdullah Seviş, "Burada havuza giriyoruz. Spor yerleri var oraya gidiyorum. Hepsinin bedava olması çok güzel. Burada ailemle vakit geçirmeyi seviyorum. Toplum içinde olunca diğer öğrencilerle de konuşmayı tercih ediyorum. Etkinlik devam ederse, önümüzdeki dönem içinde başarılı olmak için çalışacağım" diye konuştu. Böyle bir etkinliğin olması kendileri için rekabet hissini uyandırdığını söyleyen Abdullah Seviş, okulda birinci olmak için çaba harcamanın güzel olduğunu dile getirdi.

‘STRESLİ ZAMANIMIZDA ÇOK İYİ OLDU’
Oğlunun geçen sene de tatil kazandığını ve tek gittiğini söyleyen Abdullah Seviş’in babası Metin Seviş, "Bu sene Antalya Büyükşehir Belediyesinin sayesinde tatilin içine biz de katıldık. Gerçekten çok güzel bir etkinlik. Bizim için çok büyük bir değişiklik oldu. Stresli zamanımızda çok iyi oldu" diye konuştu. Anne Türkan Seviş ise, "Ben hep böyle bir tatil istiyordum. Oğlumun sayesinde bir tatil yapmış olduk. Ben bu duruma çok sevindim. Oğlumla gurur duydum. Ben ilk kez böyle bir otelde tatil yapıyorum" şeklinde konuştu.


‘BÖYLE ÖDÜLÜN OLMASI BİZE ÇOK BÜYÜK MOTİVASYON SAĞLIYOR’
Varsak Ortaokulu öğrencilerinden Serap Eylül Cevher, "Daha önce farklı dallarda birinciliklerim vardı ama aldığım en büyük ödüllerden bir tanesi. Geçen sene okulumdan bir öğrenci bu ödülü kazanmıştı ama ben bu sene öyle bir şey olduğunu unutmuştum. Duyunca babama telefon gelmiş, annemin haberi olmuş, en son da ben öğrendim. Çok mutlu oldum. Annem ve babamın ilk kez benim sayemde tatil yapması çok ama çok mutluluk verici, umarım burada eğleniyorlardır. Böyle ödülün olması bize çok büyük motivasyon sağlıyor. Öğrenciler başarılarının sonuçlarında bir şeyler aldıklarını görüyorlar ve daha iyisi için çabalamaya başlıyorlar" dedi.

‘KIZIMDAN OLAYI BURAYA GELMEM AYRI GÜZEL’
Buraya kızı dolayısıyla gelmekten dolayı mutlu olduğunu dile getiren Anne Erengül Cevher, "Kızımın birincilikleri hep var ama bu ayrı bir ödül. Burada beraber olmamız ayrı güzel, kızımdan dolayı buraya gelmem ayrı güzel. Kızımızı özgür bıraktık, biz karı koca sağda solda geziyoruz. Bir de ben kızıma ileride lise ya da üniversite de karşına çıkacak arkadaşların burada dedim" diye konuştu.

‘TÜREL BUNA ÖNCÜ OLDU’
Çocuğunun sayesinde böyle bir tatil kazandıkları için mutlu olduklarını dile getiren baba Orhan Cevher ise "Biz şuan çocuğumuzun sayesinde böyle bir tatil kazanmış olmaktan dolayı çok mutluyuz ancak burada şunu es geçmemeliyiz. Hizmette sınır tanımayan bir belediye başkanımız var. Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel kesinlikle bu işe öncü olmuştur. Her kimin vesilesi olduysa Allah razı olsun" dedi.