ÖZEL HABER - GAZETE ALANYA

Önceki gün vefat eden turizmci Cumhur Akçay’ın yakınları başta Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel olmak üzere Alanya siyasetçilerine veryansın etiler.

“SİYASİLERDEN TEK KİŞİ YOKTU”

Alanyalı turizmci Merhaba Otelin sahibi Cumhur Akçay ölümü hem Alanya hem de Gazipaşa’da üzüntüyle karşılanırken, seçilmiş siyasetçilerin cenaze törenine katılmaması da gözlerden kaçmadı. Vatandaşlar, "Belediye başkanı da seçilmiş meclis üyesi de bu kadar senedir Alanya turizmine hizmet veren bir turizm cinin acı gününde kimsenin olması bizleri üzmüştür" dediler.

“ALANYA NIN GÜZEL İNSANİ CENGİZ AYDOĞAN”

Öte yandan 1989 da ve 1994 yılları arasında iki dönem seçilen ve 10 yıl Alanya Belediye Başkanlığı yapmış, Cengiz Aydoğan'a övgü yapıldı. Vatandaşlar paylaşımlarda 'Alanya'dan tek bir güzel insan Cengiz Aydoğan vardı' notunu düştüler. Bilindiği üzere Aydoğan, 18 Nisan 1999’da ANAP'tan Antalya Milletvekili seçilmişti. Bu dönemde Süleymanlılar Cemaatinin söz sahibi olan Ahmet Arif Denizolgun, 55. Mesut Yılmaz Hükümeti'nde bağımsız milletvekili olarak seçilerek, Ulaştırma Bakanlığı görevinde bulunarak, Denizolgun-Aydoğan ikilisi Alanya ya birçok yatırım hizmetinde bulunmuşlardı.

GAZİPAŞA'DANDA KİMSE YOKTU

Cenaze'de Gazipaşa'dan da kimsenin olmaması da tepki çekti. Gazipaşa Belediye Başkanı Mehmet Ali Yılmaz ve Gazipaşa Belediye Meclis Üyeleri'nin de olmamasını eleştiren vatandaşlar, Gaizpaşa'daki siyasi parti temsilcileri ve milli eğitim müdürü gibi şehrin önde gelenleri neden böylesine önemli bir cenazeye katılmazlar dediler.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRÜ ER' DE PAYINI ALDI

Alanya Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Er'de dün Gazipaşa’da defnedilen hayırsever işadamı ve turizmci Cumhur Akçay'ın yakınlarından kendine düşen sitem payını aldı. Üç kez Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi ALKÜ'ye Genel Sekreter olarak başvuran ve ret alan Müdür Er'e "Hayırseveri acaba bir okul eğitim kurumu yapılacağı zaman ziyarete gelenler plaket sunanlar hayır sever iş adamımızın acı gününde neden yoklardı." diye veryansın ettiler.

İŞTE O PAYLAŞIM

Mustafa Mustafaoğulları’nın işte o paylaşımı:

“Hayırsever işadamı Sayın Kemal Akça’nın oğlu Cumhur Akça’yı sonsuzluğa uğurladık. Yalnız ilçemize eğitim alanında o kadar hayır işi yapıp ilçe halkımıza sunan Sayın Kemal Akça’nın acı gününde ilçe bürokrasisinden ve seçilmişlerinden bir kişinin bile katılmaması beni ve cenazeye katılanları fazlasıyla sürmüştür. En azından seçilmiş ilçe belediye başkanımız katılabilirdi. Yoksa bile yardımcılarından birileri katılabilirdi. Ayrıca hiç bir siyasi ilçe başkanı, seçilmiş meclis üyesi de yoktu. Alanya’dan tek güzel bir insan Sayın Cengiz Aydoğan vardı. Alanya bürokrasisi ve siyasi partilerinden de kimse yoktu. Belediye Başkanı da seçilmiş, meclis üyesi de. Bu kadar yıldır Alanya turizmine hizmet veren bir turizmcinin acı gününde kimsenin olması bizleri üzmüştür. Hayırseveri acaba bir okul, eğitim kurumu yapılacağı zaman ziyarete gelenler, plaket sunanlar hayırsever işadamımızın acı gününde neden yoklar? Tabi ki de takdirde kamuoyunun saygılarımla.“