Tarım ve Orman Bakanlığınca tütün mamulleri ve alkollü içki satan iş yerlerinin süre uzatım başvuru tarihinin 31.05.2020 tarihinde sona ermesi beklenirken süre 2 ay daha uzatıldığı açıklandı. Konuyla ilgili olarak Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar yazılı bir açıklama yaptı.

İlçe Müdürü Rüzgar açıklamasında şunları kaydetti;  “ İşyerlerinin Ocak ayı başından Mart ayı sonuna kadar süre uzatım bedelini bankaya yatırmaları ve süre uzatım işleminin yapıldığının yetkili merci tarafından belge üzerinde gösterilmesi gerekirdi. Ancak bilindiği üzere yurt genelinde korona virüsle mücadele kapsamında çeşitli tedbirler uygulanmakta. Daha önce de duyurulduğu üzere, 2020 süre uzatım işlemleri için belge bedeli yatırılmasının son günü Bakanlık Makamı’nın olurları ile 31/05/2020 tarihine kadar uzatılmıştı.

Belge sahibi vatandaşlarımız ve sektör temsilcileri tarafından bakanlığımıza belge bedellerinin yatırılması için halihazırda tanınmış olan iki aylık süreye ek bir süre daha talep edilmesi üzerine; korona virüsle mücadelede normalleşme süreci çerçevesinde, ticari hayatlarına olağan şekilde devam edemeyen ve işyerlerini açamayan belge sahibi vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin ve hak kayıplarının önlenmesi adına, 2020 süre uzatım işlemleri için belge bedeli yatırılmasının son günü, daha önce tanınan ek süreye iki aylık ilave süre daha eklenerek Bakanlık Makamı’nın olurları ile son başvuru tarihi 31/07/2020 olarak güncellenmiştir.” dedi.