ÖZEL Haber - Yüksel SOYLU

Alanya Müftülüğü tarafından Camiler ve Din Görevlileri Haftası Etkinlikleri kapsamında “Cami ve Hayat” temalı konferans programı dün akşam düzenlendi. Afyon İl Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun konuşmacı olarak katıldığı programa İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan başta olmak üzere Manavgat Müftüsü Mustafa Atilla, Din Görevlileri, Kur’an Kursu Öğreticileri, Ak Parti Alanya İlçe Başkan Yardımcısı Hüseyin Uçkaya, MUSİAD Başkanı Mustafa Durusoy ve Alanya’da görev yapan imamlar katıldı.

KATILIM SAYISI ÇOK AZDI

Konferansa katılım sayısının oldukça az olması ise dikkat çekti. Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan’ın tüm desteklemelerine rağmen Alanya’da faal olarak görev yapan 430 imamdan sadece 30’a yakın imamın programa katılması dikkat çekti. Alanya’da görev yapan imamların programa çok fazla ilgi göstermemesi nedeniyle salondaki koltukların büyük çoğunluğu boş kaldı.


 

KURAN TİLAVETİ YAPILDI

Alanya Belediye Kültür Merkezinde düzenlenen program musiki dinletisi ve sonrasında Gümüşgöze Cami İmam Hatibi Muhammed Arif Durak’ın Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

Programın açış konuşmasını ise İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan gerçekleştirdi. Açış konuşmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığının Camiler ve Din Görevlileri Haftası dolayısıyla hazırlanan “Cami ve Hayat” temalı videosu izlendi.

Video gösteriminin akabinde Afyon İl Müftüsü Şükrü Kabukçu “Cami ve Hayat” temalı konuşmalarını gerçekleştirdi. Cami ve Mescit kavramları üzerinde duran Kabukçu Asrı Saadetten günümüze kısa bir değerlendirme yaptı ve camilerin fonksiyonları üzerinde durdu.

Afyon il Müftüsü Şükrü Kabukçu’nun konuşmasının ardından ise İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından Kabukçu’ya günün anısına hediye takdimi yapıldı.

Programda ayrıca Alanya’da cami yaptıran, yapılmasına öncülük eden hayırseverlere ve emekli olan personele plaket takdimi yapıldı. Program iyi dilek ve temenniler ile sona erdi.