Alanya Belediyesi Instagramda yeme içme yerleri ve yemeklerin tanıtımlarını yaparak sosyal medyada büyük bir kitleye sahip olan 8 kişilik ekibi önce akşam yemeğinde sonra Alanya kahvaltısında ağırladı.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in ev sahipliğini yaptığı‘’Mutfak Mirası Alanya’’sistemi sunumları ile sosyal medyada 2 gün boyunca pek çok paylaşım yapılarak 1.700.000 kişiye ulaşıldı. Alanya Belediyesi Sevda Erdoğmuş: ’’Türkiye’nin her bölgesi turizme kazandırılmayı ve yeniden can bulmayı bekleyen lezzetlerle dolu. Şehrimiz bugüne kadar deniz-kum-güneş eksenli turizm hizmetiyle misafirlerini yıllarca ağırladı ancak artık misafirlerimizi yöresel lezzetlerle ve yerel üreticilerle buluşma zamanı geldi. Bu amaçla yola çıktığımız Mutfak Mirası Alanya projesinde kısa zamanda geldiğimiz nokta bizler ve elbette Alanya mutfağı için mutluluk verici. Sağlam adımlarla devam edilen gastronomi yolculuğumuzun en önemli destekçisi Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’dir’’ dedi.

HER GEÇEN GÜN MUTFAK MİRASI AĞI BÜYÜYOR

Projenin Bölgesel Lisans Sahibi olan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel: ‘’ Önceliğimiz her zaman Alanya’nın kazanması. Arzumuz, isteğimiz, çalışmalarımız bu yönde olmuştur. 4’üncü senesini tamamlayacak olan Mutfak Mirası Alanya projesi ile şehrimizin soyut miraslarını da korumak istedik. Ve bugün geldiğimiz noktada görüyoruz ki başarılı da olmuşuz. Bizleri ziyaret ederek şereflendiren misafirlerimize, Alanya mutfağına gönül vermiş işletmelerimize ve alın teriyle toprağı işleyip Alanya’da tarımı canlı tutan tüm üreticilerimize teşekkürü bir borç biliyoruz. Alanya Mutfağını ve Alanya’nın ürettiği gıdaları tanıtmak isteyen herkesi, Mutfak Mirası Alanya ağına katılmaya davet ediyoruz.’’ dedi.

Alanya Mutfağının örneklerini yerinde tatmaya gelen Instagramfenomenleri: #Sahanegurme, #bugunneyemeliyiz, #mideflozofu, #yemelerdeyi, #antepliyiyor, #gezdikçeyiyorum Alanya Mutfağının eşsiz lezzetlerini tatmaktan son derece memnun kaldıklarını ifade ederek Alanya mutfağı için yapılan çalışmaları son derece başarılı bulduklarını ve sosyal medya desteklerini devam ettireceklerini ilettiler.