Türkiye’de ve Dünya'da geniş bir teşkilat ağına sahip olan Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Alanya Şubesi’nin geçtiğimiz ay yaptığı açılışın ardından Saadet Partisi İlçe Başkanı Hüseyin Sarıca ve yönetim kurulu üyeleri MÜSİAD Alanya Şubesini ziyaret etti.

MÜSİAD Alanya Şube Başkanı Mustafa Durusoy tarafından karşılanan Saadet Partisi heyeti, ile karşılıklı tanışma faslının ardından MÜSİAD'ın geldiği noktaya ilişkin bilgi verildi.

Zamanında eski başbakan merhum Necmettin Erbakan'ın desteği ile kurulduğuna dikkat çekerken Saadet Partisi İlçe Başkanı Sarıca, MÜSİAD'ınTürkiye ve yurt dışında oldukça geniş bir ağı olduğunu MÜSİAD genel başkanı Abdurrahman Kaan’ı takip ettiklerini ve açılış yemeğinde dinlediklerini ifade etti.  MÜSİAD genel başkanı üretime yönelik yatırımlar üzerinde yoğunlaşılması gerektiğin belirtmişti. Siyasette çok fazla bilgi kirliliği var diyen Sarıca, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nu takip edin. Genel başkanımızın uyarıları bu ülkenin kurtuluşudur dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın üretime yönelik olmayan yatırımları durduracağız dedi oldukça yerinde bir karar diyen Sarıca ancak Kanal İstanbul ve Çanakkale Köprüsü devam ediyor diye konuştu.

MÜSİAD'ınAlanya ile birlikte 86 ve yurt dışından 79 ülkede 209 noktada şubesi var son olarak Somali’de açılış yapıldı diyen Alanya Şube Başkanı Mustafa Durusoy, “Üreten Türkiye için söylemin ötesine geçerek Türkiye’yi dünyaya bağlayan çok ciddi adımlar atarak ticari ateşe gibi her şubemiz çalışıyor. Yurt içi ve yurt dışı başkanlar yazışma gruplarımızda farklı ülkelerden gelen yatırım talepleri olduğunu görüyoruz. Siyasi alanın artık söylem üzerinden eyleme geçmesi gerekir. Saadet Partisi ve tüm partiler üretmemiz lazım diyor ancak, üretmemiz lazımın ötesine geçecek bir adıma göremiyoruz. Bunları hep birlikte projeler hazırlayarak belediye ve STK destekleri ile harekete geçelim” çağrısı yaptı.

BOR MADENİ ARTIK ÜRETİME DÖNÜŞMELİ

MÜSİAD üst kurulları aralarında ETİ madeninde olduğu şirketler le alışarak artık poliüretanın ham maddesini Türkiye’de üretmeye başlayacak diyen Durusoy,  “MÜSİAD yılda 4 kez genel idare kurulu toplantısı yapıyor. Ülkemizde en üst düzey, yatırımcı, siyasetçi, bürokratı bir araya getirerek çalışma yapıyor. Trabzon’da savunma sanayinde Türkiye’nin geldiği nokta ve MÜSİAD’ın konumu ele alındı. Daha sonra Uşak’ta yapılan toplantının konusu Bor madeneydi. Başına idealist bir genel müdür atanmış ETİ Maden’e.  Dünya’da bu madenin yüzde 73 rezervine sahibiz ancak bu bizdi şımarıklığa itmesin. Geride kalan yüzde 27’lük rezerv dünyanın 350-400 yıllık ihtiyacını karşılayacak durumda. Bor maden rezervi var, bizim borcumuzu 1 günde siler doğru, bu madenin önemli bir kısmı bizde ancak henüz üretime henüz istediğimiz manada dönüştürebilmiş değiliz” dedi.

SPOR ENDÜSTRİSİNİ ÖNEMSİYORUZ

Durusoy, İzmir’de ise spor endüstrisine ilişkin yapılan çalıştayda MÜSİAD kurucu genel başkanı geçen dönem ki kayak federasyonu başkanı Erol Yarar beye Akdağ Kayak merkezinden bahsettik ve bu konuda bir dosya hazırlayarak ileteceğiz ve kendisi bakanlık düzeyinde bu konuda bize destek verecek. Artık devletimizde spor endüstrisine büyük önem vermekte” diye konuştu.

Ziyaret hatıra fotoğrafı çektirilmesi ile sona erdi.