Alanya’nın en büyük mahallesi olan Mahmutlar’da şok bir iddia gündeme gelmişti. Alman vatandaşı olan ve Mahmutlar’da yerleşik olarak yaşayan Susanne Krzyauski Muhtar Ahmet Top’u suçlamıştı. Olay sonrası ise sular bir türlü durulmadı.

ALMAN KADIN ŞOK İDDİALARDA BULUNMUŞTU

Mahmutlar Muhtarı Ahmet Top’un imzaladığı her evrak için kendisinden para aldığını ifade eden Alman kadın, bu durumun normal olmadığını anladığını ve yetkililere seslendiğini söylemişti. Muhtar Ahmet Top’un diğer yabancı arkadaşlarından da bu şekilde paralar aldığını öğrendiğinde şok olduğunu belirtmişti.

MUHTAR O İDDİALARI YALANLAMIŞTI

Konuyla ilgili Muhtar Ahmet Top bir açıklama yaparak, iddiaları yalanlamıştı. Muhtarın konuyla açıklamaları şu şekildeydi:

Bir gazete yine hakkımda asılsız haber yapmış. Ben 15 yıldır muhtarım hiçbir vatandaşımdan bugüne kadar evrak başı yasal olduğu halde ücret talep etmedim. Yine yerleşik turistlerimizin işlemlerinde de hiçbirinden ne viski ne euro ne de para istemedim, istememde. Benim para ile işim olmaz. Bu iş gönül işidir. Halkım zaten geçen seçimde gereken dersi verdi. Kamuoyu Ahmet Top’u biliyor. Aynı çizgide devam ediyoruz. En güzel hizmetlerin gelmesi için aza arkadaşlarımızla beraber gövdemizi koyduk.” dedi.

ALMAN KADIN BELGELERLE VİDEO ÇEKTİ: SAVCILIĞA GİDERİZ

Hakkında yapılan iddiaları yalanlayan Muhtar Ahmet Top'a tokat gibi cevap muhatabından geldi. ‘Muhtar rüşvet aldı’ iddiasında bulunan Alman Vatandaşı Susanne Krzyzask "Tüm iddialar noktasına kadar doğrudur. Benim başka bir arkadaşımdan da yine aynı yolla para almış. Gerekirse para veren yerleşik yaşayanlar olarak savcılığa giderek suç duyurusunda da bulunabiliriz" dedi.

Alman Vatandaşı Susanne kendi dilinden canlı kamera kaydı ile rüşvetin alındığını doğruladı.