Mahmutlar Mahallesi Oktay-Hanife Cebeci Camii Görevlileri rehberliğinde Türkiye Diyanet Vakfı Alanya Şubesi ve hayırseverlerin destekleriyle hazırlanan; içerisinde un, yağ, şeker, tuz, bulgur, pirinç, salça, makarna, mercimek, çorba, nohut, fasulye gibi temel ihtiyaç gıdalarının olduğu yardım paketleri önceden tespit edilen 76 ihtiyaç sahibi aileye ulaştırıldı.

Mahmutlar Mahallesindeki yardım çalışmalarına katılan Alanya Müftüsü Dr. İhsan İlhan şu ifadelere yer verdi:

“Değerli Kardeşlerim! Ramazan ayını sadaka, hayır ve hasenat ile yaşamanın bilincini ve gururunu yaşıyoruz elhamdulillah. Yapılan yardım çağrılarına, yardım davetlerine en güzel bir şekilde karşılık veren Alanyamız yine Mahmutlar mahallemizde mağdur olan, ihtiyaç sahibi olan, çalışıpta koronavirüs nedeniyle çalışamaz durumda olan kardeşlerimizin yardımına koşmak, sıkıntılarını gidermek için adeta seferber olmuş durumda. Alanyamızın her bölgesinde, her camisinde bu anlamda hayır çalışmaları devam etmektedir. Allah hayır sahibi kardeşlerimizden razı olsun. Dört ailemizin gayretleriyle, destekleriyle ve Mahmutlar Mahallesi Oktay-Hanife Cebeci Camii İmam Hatibi Muharrem DUVAN, Müezzin Kayım Osman KÖMÜR ve Kur’an Kursu Öğretcimiz Nuray KÖMÜR kardeşimizin yönlendirmesiyle bugün güzel bir çalışmayı başlatmış bulunuyoruz. Cenab- Hak bütün hayır sahiplerinden razı olsun ve bu duyarlıklarında daim eylesin inşallah.

Değerli Kardeşlerim! Bugün hacca ve umreye gidemiyoruz ama hacca ve umreye gitmiş gibi sevaba nail olmanın yolunu peygamberimizden öğrendik ve onu da böylece icra ediyoruz. Peygamber Efendimiz muhtaç bir Müslüman’ın yanında yer almanın hac ve umre yapmış gibi mükafat elde edileceğini beyan etmesi aslında yardımlaşmanın, destek vermenin, mazlumun ve zayıfın yanında yer almanın ne kadar büyük bir mükafat olduğunu bizlere ifade ediyor. Bu çalışmalar Ramazan ayında olunca elbette mükafatı da kat ve kat fazla olacaktır. Rabbim bu hayır sahiplerine, sebep olanlara mükafatlarını kat ve kat lütfeylesin inşallah. İçinde bulunduğumuz bu musibetten de bir an evvel kurtulmayı bizlere nasip eylesin. Ülkemizin ve milletimizin geleceğini, bahtını açık eylesin inşallah. Cenab-ı Hak her türlü tehlikelerden, kötülüklerden, musibetlerden, afetlerden, dertlerden bizleri muhafaza eylesin. Zalimlerden ve kafirlerin tasallutundan, her türlü ihanetlerden bizleri muhafaza eylesin. Cenab-ı Hak yaşadığımız bu bereketli günlerin feyzinden, bereketinden, rahmetinden, mağfiretinden hakkıyla istifade etmeyi cümlemize nasip eylesin inşallah. Bu yaşadığımız hayır günlerinin, Kur’an-ı Kerim günlerinin, oruç günlerinin ülkemizin erdemine, ahlakına ve toplumumuzun manevi olarak gelişmesine vesile eylesin inşallah. Hayırla yaşamayı, sadaka üzerine yaşamayı bizlere nasip eylesin. Bu vesileyle bir kere daha bütün hayır sahiplerini ve vesile olan kardeşlerimizi tebrik ediyorum. Cenab-ı Hak hepsinden razı olsun.Ramazan-ı şerifiniz mübarek olsun.”