Muharrem ayı ve paylaşmanın önemini öğrencilere kavratmak amacıyla Alanya Müftülüğüne bağlı Mahmutlar Emin Özmüftüoğlu Kur’an Kursunda aşure etkinliği düzenlendi. Düzenlenen etkinliğe Alanya İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan başta olmak üzere din görevlileri Kur’an Kursu öğreticileri, Kur’an Kursu öğrenci ve velilerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan etkinlikte Alanya İlçe Müftüsü Dr. İhsan İlhan tarafından günün anlam ve önemine binaen kısa bir konuşma gerçekleştirildi. Müftü İlhan konuşmasında şunları kaydetti: “Muharrem ayının tarihimizde ve kültürümüzde ayrı bir yeri vardır. Muharrem ayı, âşûrâ ayıdır. Âşûrâ, birlik ve beraberliğimizin, paylaşma ve dayanışmamızın simgesidir. Bu tür etkinler de paylaşmayı, dayanışmayı, sevgiyi, saygıyı ve kaynaşmayı daha da arttırmaktadır. Bu vesileyle bu etkinliği düzenleyen, düzenlenmesinde emek sarf eden ve maddi manevi desteklerini esirgemeyen ve siz katılımcılara teşekkürlerimi iletiyorum. Rabbim, Muharrem Ayını ve Aşure gününü rızasına uygun bir şekilde ihya etmeyi ve manasına muvafık olabilmeyi cümlemize nasip eylesin.” Dedi.

Müftü İlhan konuşmasının ardından ise aşure kazanının başına geçerek kendi elleriyle etkinliğe katılanlara aşure ikram etti. Program iyi dilek ve temenniler ile sona erdi.