Haber - Burak ÖZTUNÇ

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2018 yılında ülkemiz genelinde 1 milyon 229 bin 364 trafik kazası meydana geldi. Ülkemizde geçen yıl trafik kazalarında 6 bin 675 kişi öldü 307 bin 71 kişi de yaralandı. Günlük ortalama 18 vatandaşımızı trafik terörüne kurban verdik. Yüzlerce vatandaşımızda trafik kazaları sonucu sakat kaldı.

Bu acı bilançoya bakılınca ülkemizin önemli sorunlarının başında trafik terörü geldiği görülmektedir. Alanya İlçe Emniyet Müdürlüğü bu soruna bir nebzede olsa çözüm bulmak kanayan bu yaraya merhem olmak amacıyla 2 proje hazırladı;

-Trafikte Saygı Hayata Saygı projesi

-Ailemin Trafik Polisiyim projesi

Hazırlanılan Ailemin Trafik Polisiyim projesi bugün hayata geçirildi. Bugünün çocukları yarının büyükleri olan çocuklarımızı hayata en güzel şekilde hazırlayan eğitimcilere destek vermek için Okurcalar Berat Hayriye Cömertoğlu İlk Okulu öğrencileri İlçe Emniyet Müdürlüğü eğitim salonunda ağırlandılar. Yarının sürücü adayı olan ilkokul 3. sınıfta okuyan 90 öğrenci hazırlanan Ailemin Trafik Polisiyim projesi kapsamında eğitici filmler desteğiyle trafik eğitimi verildi. Ayrıca trafik polisi şapkası ve ailenin trafik polisi rozeti hediye edildi. Eğitim verilen çocuklara artık sen ailenin trafik polisi oldun; Görevin  araçla bir yere giderken araç içerisindeki herkese emniyet kemerlerini takmalarını sağlamak, sürücünün hız yapmasını engellemek, araçla seyir halinde iken sürücünün telefonla konuşmasını engellemek, sürücünün  trafik ışıklarına uymasını sağlamak ve yaya geçitlerinde yaya önceliğine sürücünün azami derecede uymasını sağlamak olacaktır şeklinde görevlendirildiler.

Trafik eğitimi verilen ve ailenin trafik polisi olarak görevlendirilen öğrenciler trafik kurallarına uyacaklarına ve ailenin trafik polisi olarak yapacakları görevlerini hakkıyla yerine getireceklerine söz verdiler. Alanya Emniyeti’nden yapılan açıklamada da, “Bizi güzel bir şekilde dinleyen öğrencilerimize okul yönetimine ve öğretmenlerimize teşekkür eder başarılarının devamını dileriz.” denildi.