ÖZEL HABER- Sudi ÇANDIR

Türkiye’de Büyükşehir yasası çıkmadan önce Alanya’nın en büyük belediyesi olan Mahmutlar Belediyesi Büyükşehir yasasından önce 26 Kasım 2012 yılında, Fen İşleri biriminin bulunduğu araziye kat karşılığı AVM yapılması ile ilgili ihaleyi yapmıştı.

OPERASYON DÜZENLENDİ

İhaleyi alan firma AVM inşaatına kazmayı vurarak inşaat hızla devam etmekte iken yolsuzluk yapıldığına dair şikâyetler üzerine Alanya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından 25.02.2013 tarihinde Mahmutlar Belediyesine yolsuzluk iddiaları kapsamında bir operasyon düzenlenmişti. Bu kapsamda 55 kişi gözaltına alınıp mahkeme tarafından 42 kişi tutuklamıştı.  Söz konusu yolsuzluk tutanaklarında AVM ihalesine fesat karıştırma iddiaları yer alıyordu. Operasyondan sonra belediye meclis üyeleri tarafından başkan vekili seçilen Avukat Murat Can, savcılığın iddialarını dikkate alarak Kamu ihale Kanunu hükümlerini gerekçe gösterip belediye meclisinin kararıyla önce sözleşmeyi sonra ihaleyi iptal ettirmişti.

İZİNLE TEKRAR BAŞLATILDI 

Başkanvekili Avukat Murat Can sorular üzerine, "Kamu ihale Kanunun hükümleri doğrultusunda bir karar aldık. Ana dava bitene dek bu konuda bir çalışma yapmamız etik olmaz" açıklamasında bulunmuştu. Türkiye’de Büyükşehir yasası sonucu Belde Belediyelerinin kapatılmasından sonra yetki Alanya Belediyesine devredilmişti. İhaleyi alan yüklenici firma Mahmutlar Belediye meclisinin almış olduğu kararları usül yönünden yanlış bulduğu gerekçesiyle itirazda bulunup iptal ettirmişti. Sonrasın da söz konusu AVM Alanya Belediyesi tarafından verilen izinle tekrar başlatıldı.

ÖZEL ŞAHISLARIN İTİRAZI İLE YENİDEN DURDURULDU

İnşaat belirli bir seviyeye geldikten sonra AVM yapılan parselde tapulu hisseleri olan özel şahısların itirazı sonucu tekrar durduruldu. Bugünler de tekrar gündeme gelen ve yılan hikâyesine dönen Mahmutlar AVM projesinde ki hukuki durum tüm kamuoyu tarafından merak edilmektedir. Yıllardır atıl vaziyette duran Mahmutlar’ın en güzel yerindeki bu AVM’nin sonucu merakla beklenirken Mahmutlar halkı buranın bitirilip AVM veya düğün salonu şeklinde değerlendirilmesini istiyorlar.

Tekrardan bir çalışma yapılacak mı?

Yolsuzluk iddiaları ile ilgili olarak mahkemenin son kararı beklenecek mi?

Şuan başlanıp AVM inşaatı bitirilirse dava sonuçlandığında atılı suç sabit görülürse hukuki sonuç nasıl olacak ? Neresinden bakarsan bak muamma...