HABER – Yüksel SOYLU

Yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu faturalarla ilgili bir karar almıştı. Buna göre, elektrik, su ve doğalgaz faturalarında 2018-2019 yıllarının aynı ayında gelen ücretlere göre kesim yapılacak. Mart, Nisan ve Mayıs ayları için sayaç okuma işlemi yapılmayacağı bildirildi. Bu ay yeni düzenleme ile gelmeye başlayan faturalar tüketici de şok etkisi yarattı.

ALANYA’DA FATURALAR İKİ KATINA ÇIKTI

Ortalama alınarak düzenlenen faturalar ile birlikte Alanya’da bazı vatandaşlara önceki aylara göre bedeli iki katına çıkan faturalar geldiği gözlemlendi. Havaların ısınması ile birlikte elektrik tüketiminin düşmesini bekleyen Alanyalılar gelen faturalara isyan ettiler. Korona virüs salgını döneminde keşke hiç fatura gelmeseydi diyen vatandaşlar, “Bu sistem gerçekten düşündürüyor. Fazla ücret ödeyenlerin hali ne olacak hepsi geri verilir mi bilmiyoruz. Keşke 3 ay sonra okuyup toplu gönderselerdi.” ifadelerini kullandılar.

YÜZDE YÜZDEN FAZLA ARTMIŞ

Dünyanın başına bela olan korona virüs salgını yüzünden iş yapamayan esnaflar birde gelen bu yüksek faturalarla boğuştuklarını ifade ederek, “Geçen ay 213 TL fatura gelmiş. Daha bir ay dolmadan yenisi geldi 534 TL olarak. Siz #bizbizeyeteriz kampanyasından o kadar parayı niye topladınız acaba? Aldıkça alıyorlar, ne yapacağız bilmiyoruz.” dediler.