Mahmutlar'da faaliyet gösteren Ardıç Tarım'ın sahibi Ziraat Mühendisi Kemal Top son zamanlarda fide satışlarının fazlalaştığına dikkat çekerek "halkımız sokağa çıkmamaya özen gösteriyor. Haliyle süreç uzadıkça can sıkıntıları da baş gösterdi. Çevremizdeki site ve apartmanlarda oturan vatandaşlarımız bizlere gelerek balkonlarında neler yetiştirebileceklerini, sitenin bahçesinde tarım yapıp yapamayacakları hususunu danışıyorlar. Bizlerde balkonlarında veya sitenin bahçesinde yetiştirebilecekleri sebzeler ve meyveler ile ilgili bilgiler veriyoruz. Fideleri temin etmelerini sağlıyoruz. Ekiminin nasıl yapılacağını, sulama ve bakımı konusunda yardımcı oluyoruz" dedi.

Ziraat Mühendisi Kemal Top balkonda sebze yetiştirmek için öncelikle temiz ve kaliteli bir toprağa ihtiyaç olduğunu belirterek "doğal gübre, bitkileriniz için güzel bir besindir. Sulamalarınızı düzenli ve ölçülü yapabilmek için bir sulama kabına sahip olabilirsiniz. Köklerin rahatlıkla yayılabileceği ve kendilerini sıkışık hissetmeyecekleri saksı modelleri seçmeniz de bir başka önemli etkendir. Bunların temininin ardından balkonunuzda mevsime uygun süs bitkileri, soğanlı bitkiler, yeşillikler yetiştirebilirsiniz. Ayrıca saksılarınıza domates, salatalık, patlıcan, biber, soğan, sarımsak, ıspanak, bezelye, marul, fasulye, pırasa, havuç, turp, tere, maydanoz, semiz otu, dere otu, nane, fesleğen, çilek, kavun gibi sebzelerden ekebilirsiniz" dedi.

Top ayrıca site veya apartman bahçelerinde limon, mandalina, portakal, incir, kiraz, armut, elma gibi meyve ağaçlarının dikilebileceğini belirterek "toprak ile uğraşmak insanın negatif enerjisini alır, stresten uzak tutar. Zamanın nasıl geçtiğini anlamazsınız. Kendi yetiştirdiğiniz sebzeleri ve meyveleri yemek ise ayrı bir mutluluk kaynağıdır. Bahçesinde veya balkonunda hobi bahçesi oluşturmak isteyen vatandaşlarımız 0532 167 45 33 numaralı telefondan bizlere ulaşarak bilgi edinebilirler. Ayrıca firmamızdan fide ve tohum temin edebilirler" dedi.