HABER - Muammer SOYLU

Alanya Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü tarafından mevcut kedi parkları ve beslenme ünitelerinde devam eden mama dolumuna ek olarak, şehrin tüm bölgelerindeki yeşil alanlarda sokak hayvanları aç kalmasın diye günlük mama dağıtımı yapılıyor. Ancak vatandaşların evlerinin ve işlerinin önlerine bir kap mama ve su koymaları da oldukça önem arz ediyor.

ÖRNEK DAVRANIŞ

Alanya’da yaşanan kavurucu sıcaklarda su bulmakta çok zorlanan can dostlarımız için su içmeleri hayati önem taşıyor. Bunun farkında olan Alanya Yeni Camii yetkilileri ise camideki musluklardan bazılarını hafif miktarda açık tutarak hayvanlara hayat oluyorlar.

KANA KANA İÇTİ

Kayda geçen görüntülerde bir kedinin açık bırakılan musluklardan birinde kana kana su içtiği görülüyor. Kedinin o halini gören çevre sakinleri cami görevlilerine teşekkür ederek Alanya’da her camiinin bu şekilde musluklarını damlar şekilde açık bırakmasını istedi.

YERYÜZÜNDEKİLERE MERHAMET EDİN

Bir vatandaş, "Allah, merhametli olanlara rahmetle muamele eder. Öyleyse, sizler yeryüzündekilere karşı merhametli olun ki, semâda bulunanlar da size rahmet etsinler.” hadisinden örnek vererek hayvanlara merhamet etmenin önemini vurguladı.