Sipahioğlu’nun yaptığı açıklama şöyle;

Sevgili Dostlar, Son günlerde hakkımda çıkan bazı dedikodular ve asılsız söylemler için kamuoyunu bilgilendirmem hasıl olmuştur. 80'li yılların ortalarında başladığım kutsal gazetecilik mesleğini Tercüman, Güneş ve Hürriyet Gazetelerinde başarılı bir şekilde sürdürdüm. 90'lı yılların başında ise ülkemizde çok sesliliğin başlamasıyla birlikte Alanya'mızda hiçbir girişimcinin aklına bile gelmeyen, hayal bile edilemeyen bir süreçte ilçemize ATV Alanya Televizyonu'nu kurarak, Alanya'mızda da insanların sesini ve düşüncelerini yetkililere duyurması, gerek çevresel gerekse toplumsal olayların ve sorunların ekranlara taşınması anlamında bir görevi daha layıkıyla yapmaya çalıştım, çalışmaya da ömrüm yettiğince devam edeceğim.

Bu anlamda yıllarca yazıp çizmeme rağmen ve TV ekranlarında dile getirmeme rağmen yaşadığımız bu dünyanın en güzel yöresinde maalesef çok çirkin ve olumsuz konular meydana gelmektedir. Bir gazeteci ve televizyoncu olarak, bilindiği üzere bizim işimiz tüm bu olumsuzlukları araştırarak kamuoyu ile paylaşmak ve yetkililere duyurmaktır. Sonuç olarak biz çay, şeker, pirinç veya bir tekstil ürünü satmıyoruz.

Yaklaşık 35 yıllık bir gazeteci ve televizyoncu olarak;

1- Alanya'da gerek eğitim gerek sağlık ve gerekse de denetimlerde gördüğüm aksaklıkları sizlerle paylaştığım için ve ekranlara taşıdığım için özür diliyorum

2- Son zamanlarda giderek artan ve okul önlerinde çocuklarımızı zehirleyen zehir tacirleri ile yaptığım haberlerden kamuoyunu ve yetkilileri uyardığım için özür diliyorum

3- Yine son zamanlarda ilçemizi kasıp kavuran çek,  senet,  kredi kartı,  sahte iddia oynatanlar, dernek çatısı altında kumar oynatarak ocak söndürenlerle mücadele edip, ekranlara taşıdığım ve yetkilileri uyardığım için özür diliyorum.

4- Yok olup gitmekte olan tarihi yerlerimizi gün ışığına çıkardığım ve değerlerimize sahip çıktığım için özür diliyorum.

5-  Yoksul ve fakir aile evlatlarını sosyal sorumluluğum kapsamında kendilerine belirli ömür biçilen birçok kardeşimizi yeniden hayata geri kazandırdığım için özür diliyorum.

6- 6 metrekare yeri olup, ruhsatı olmadığı halde Alanya'mızın en güzide yerlerini işgal ederek, deniz sahiline kadar uzayıp, yüksek rant sağlayan kaçakçılarla uğraşıp, Alanya Belediyesi’ne yardımcı olduğum için özür diliyorum.

7- Gazipaşa'dan Manavgat sınırına kadar olan yerde otelcilerin yaptığı çevre ve sahil katliamlarını haber olarak ekranlara taşıdığım için özür diliyorum.

8- Masa başında oturup, habercilik yapan ve yetkili mercileri tehdit ederek zorla para isteyen yeni yetme internet TV'cileri ile mücadele ettiğim için sizlerden özür diliyorum.

9- Alanya'mıza gelerek yatırım yapmak isteyen birçok Rus yatırımcıyı tehdit edip, ellerindeki paraları alıp, üstelik silah çekip tehdit eden kişilerle ilgili haberleri sizlerle paylaştığım için özür diliyorum.

10- Son olarak hapse girmeme sebep olan ve trilyonlarca liralık banka yolsuzluğunu ortaya çıkarmamdan dolayı ki Ali Dinç isminde hayatta sadece bir nüfus cüzdanı bulunan gariban ve hayatta dikili bir ağacı dahi olmayan kişiye gece karanlığında mesai saati dışında çek karnesi tanzimi yapan (Emine Y.) düzenlediği çeki kocasına verip, onun da gidip Anamur'dan ve Mersin'den muz satın alıp, çeklerin patlaması sonucu ortaya çıkardığım ve bankanın genel merkezinden müfettiş istediğim için ve en önemlisi mağdur olan kişinin mağduriyetinin giderilmesi için banka yetkililerinden para talep ettiğim için (dolandıranlar dışarıda geziyor) tüm kamuoyundan özür diliyorum.

Ancak ben Servet Sipahioğlu olarak, bundan sonra da toplumdaki yozlaşmaların giderilmesi adına ve çocuklarımıza önümüzdeki süreçte karşılaşacakları tehlikelere karşı sürekli olarak yetkilileri uyarmaya ve özür dilemeye devam edeceğimi saygılarımla belirtmek istiyorum.