Haber - Burak ÖZTUNÇ

Geçtiğimiz günlerde binlerce öğrencinin eğitim göreceği üniversiteler belli oldu. Alanya’da yer alan Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi’nde  (ALKÜ) ve Alanya Hamdullah Emin Paşa Üniversitesi’nde (AHEP) eğitim görecek öğrenciler de belli oldular ve kayıtlarını yaptırmak üzere Alanya’ya gelmeye başladılar.

AK Parti Alanya İlçe Üniversiteliler Başkanı Fatih Kalan Alanya’ya yeni gelecek olan öğrencilere seslendi. Kalan yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

Öncelikle Alaaddin Keykubat Üniversitemizi kazanan arkadaşlarımızı tebrik ederim. Alanyamıza hoşgeldiniz. Son günlerde sosyal paylaşım sayfalarında üniversitemiz ile alakalı yazılan olumsuz yorumlar hakkında açıklama yapmak istedim. Bizlerde öğrenci olduk sizleri anlayabiliyoruz. Hem dışarıda üniversite okumuş birisi hem de Alanyalı birisi olarak şehrimizde üniversite okuyacak olan arkadaşlar gerçekten çok şanslı. Sizler artık hem üniversitemizin hem de Alanyamızın bir parçası olacaksınız.

Bu noktada üniversitemizdeki siz öğrenci kardeşlerimizin ihtiyaçlarını giderecek, sorunlarına çözüm arayacak sorumlu kişiler olan ben ve ekibim,  her zaman her koşulda sizlerin yanındayız.

 Günlerdir yazılanları takip ediyorum. Her yeni şehir yeni hayat biliyoruz ki insani hem mutlu eder hem de tedirgin eder. Tedirginliklerinizi anladığımızı belirtmek isterim. Ama bunu hep birlikte aşabiliriz.

Üniversite sadece 5 6 binada ders verilen bir yer değildir kardeşlerim. Üniversite, eğitimin yanında sizi siz yapan özellikleri kazandığınız, yasadıklarınızla bireysel olgunluğa ulaşabileceğiniz, farkındalığınızın zaman içinde deneyimlerinizle artacağı essiz bir hayat kapısıdır aslında.

Oxford’a da gitseniz Cambride’e de gitseniz iş sizde biter.

Ki burası dünyanın en güzel yerlerinden biri. Tabi ki olumsuzluklar yaşanabilir bu noktada el ele verip bu olumsuzlukları en aza indirmek için de biz buradayız.

Değinmek istediğim çok önemli bir nokta da şudur ki. Ülke siyasetimizin de duayenlerinden Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu, Alanyamız için büyük şanstır. Kendisi hem Alanya’ya hem de öğrencilere çok büyük değer vermektedir.

 Siz de zamanla göreceksiniz ki bu kadar is yoğunluğunda bile Alanyamızı hiç aksatmamaktadır. Kim bilir bir gün yemek bile yiyebilirsiniz kendisiyle. O kadar mütevazı ve yardımseverdir. Ve hiçbir yerde bir bakana bu kadar kolay ulaşamazsınız.

 Yazı ayrı güzel kışı ayrı güzel iş imkânı çok olan birçok aktivite yapılabilecek bir ilçe Alanyamız ve bunun kıymetini bilmek, imkânlarından azami ölçüde faydalanmak tabi ki de size kalmış.

 4 yıl ya da 2 yılın sonunda mutlu başarılı donanımlı bir birey olmak da sizin elinizde.

Sürekli şikayet ederek geldiğiniz gibi gitmek de sizin elinizde.

Her anı en güzel şekilde yaşayın. Her anı sevin. Her anın tadını çıkarın.”