Haber: Kerim TOKSÖZ

Alanya Pazarcılar Odası Başkanı Hasan Yiğit, 2018 yılının ilk üç aylık döneminde yapılması planlanan Genel Kurul öncesi bir yandan oda üyelerini ziyaret ederken, bir yandan da Kapalı Pazar Projesi için Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel ile birlikte ortaklaşa çalışma yapıyor. Alanya Balıkçı Hali'nin bulunduğu açık alana Kapalı Pazar Projesi inşa ettiklerini açıklayan Oda Başkanı Hasan Yiğit, "Bu bölgeye Kapalı Pazar Projesi inşa ediyoruz. Artık Salı Pazarı'nda tezgahını açan üyelerim, kışın yağmurdan, yazın sıcaktan etkilenmeden ürünlerini satabilecek. Salı Pazarı'ndaki üyelerimiz Kapalı Pazar Projesi'ne kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşarken, Cuma Pazarı'nda da Kapalı Pazar Projesi için çalışma başladı" dedi.

Yiğit'ten iki müjde

Alanya'nın iki bölgesinde Kapalı Pazar Projesi inşa edilmesinden dolayı mutlu olduklarını açıklayan Oda Başkanı Yiğit, "Projeleri bir bir hizmete katıyoruz. Pazarcı esnafının geleceğini düşünen, bu konuda Pazarcılar Odamız ile ortaklaşa çalışmalar yürüten Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel'e teşekkür ediyorum. Gerçekten ne zaman üyemizin bir sorununu iletsek, bir derdimiz olsa arasak kendisine ulaşabiliyor, derdimize çare ürettirebiliyoruz" diye konuştu.

"Kırı kırk yarıyorum"

Yiğit sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bekir Akış döneminde Pazarcılar Odası borç batağına sürüklenmiş, alacaklılar odamız kapısına yığılmış, personellerde maaşlarını alamaz duruma gelmişti. O dönemde hasbelkadar Oda Başkanlığı yapan Bekir Akış, kendi reklamını yapıp, şehri yönetenlere de kendisini şirin göstermek, kamuoyuna şov yapmak için gece düzenleyip, ünlü sanatçılar getirip, odamızı borçlandırdı. Biz halen Bekir Akış döneminden kalan 1 milyon TL'lik borcun ödüyoruz. Dün odamızı batırmaya kalkanların bugün çıkıp, 'Hasan Yiğit ne yaptı' demeye hakkı yok. Kırı kırt yarıp, hem proje üretmeye, hem hizmeti aksaksız bir şekilde üyelerimize götürmeye, hem de odamızı borçsuz bir odaya dönüştürmeye çalışan Hasan Yiğit'ten başkası da değil."