HABER - Gazete Alanya

Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde görülen et yiyen örümcek, bu kez Alanya'da görüldü. Vatandaşların korkulu rüyası haline gelen et yiyen örümceğin görüldüğü anda uzmanlar hemen haber vermesi isteniyor. Bir vatandaşın ihbarı üzerine Keşbeleni yaylasında görüldüğü öğrenilen sarıkız örümceğinin Alanya’nın diğer yaylalarında da bulunduğu düşünülüyor.

"ÖRÜMCEK YERDEN YAKLAŞIK 1 METRE ZIPLIYOR"

Örümcek yerden yaklaşık 1 metre yukarı zıplıyor ve ısıya duyarlı hareket ediyor. Diğer örümcekler insandan kaçarken bu direkt ısırmak için insanların üzerine üzerine geliyor. Yetkililer vatandaşların bu örümcek türünü gördüğü yerde haber vermelerini rica ederek gerekli ilaçlama çalışmalarının başlatılacağını belirtti.

“SARI KIZ” NEDİR ?

Deve örümceği (camel spider) de denir. Etcil bir örümcek türüdür. 2 ağzı 10 bacağı vardır. Saldırgan bir böcektir. Bu böceği gördüğünüzde sizden kaçmaz, inadına üstünüze üstünüze gelir. Arka ayaklarının üstünde şaha kalkar. Sıçrar da üstelik. 2 tanesini aynı ortama koyarsanız (ki biz deneme için yaptık), biri ölene kadar durmaz savaşırlar. Kabuklu böcek bulursa, kabuğunu kırar ve yumuşak dokusunu yer. İnsanları da ısırır, anlamazsınız, çünkü ısırıp yiyeceği bölgeye önce sıvı enjekte edip uyuşturur. Bir çok böcek akrepten kaçarken, akrebin karşısında ona kafa tutan ender türlerden biridir.