Özel Haber - Muammer SOYLU

Alanya'da turistleri dolandıran sahte altın satan Medet Tiker tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. Turizm camiası açısından bu üzücü haberin arkasından kuyumcu camiasını sevindiren bir haber bütün olumsuzlukları ortadan kaldırdı. Hollandalı Bert, Evie, Peter, İneke ve Elley isimli turistler ülkelerinden Alanya’ya gelerek kendilerini dolandırmadan yıllarca alış veriş yaptıkları Omar Juwelier sahibi Ömer Baş’ın doğum gününü kutladılar.

Alanya’da dün turistleri dolandıran sahte altın satan Medet Tiker’in tutuklanmasından sonra Alanya’daki vatandaşlar yıllılarca turistlere sahte altın satarak dolandıran ve belediye tarafından dükkanı kapatılarak tekrar yeni bir şirket kurarak işine devam eden sahte ziynet eşyacı Medet Tiker’i konuşurken, kuyumcuları memnun eden bir gelişmeyle, bir nevide olsa olumsuzlukları unutturdu.



Alanya’da kuyumcu olan, çarşı esnafı tarafından sevilen ve takdir edilen Omar Juwelier sahibi Ömer Baş yaptığı dürüst esnaflığının karşılığını ülkeleri Hollanda’dan Alanya’ya gelen Bert, Evie, Peter, İneke ve Elley’in ziyareti ile aldı. Hollandalı turistlerin Ömer Baş’a yaptıkları doğum günü pasta sürpriz jestleri oldu. Bu duygulu anları şok bir şekilde izleyen doğum günü pastası üzerindeki yanan mumları üfleyen Ömer Baş, ‘’Ne çok dost biriktirmişim’’şeklinde mutluluğunu ifade ederken, ‘’Ülkemize gelen turistlere ne kadar çok mutlu olarak ülkelerine geri gönderirsek, ilerde bize fazlasıyla artı olarak dönecektir.” dedi.



Omar Juwelier sahibi Ömer Baş, doğum gününü kutlamak için Hollanda dan gelen Bert, Evie, Peter, İneke ve  Elley’a teşekkür etti.