10. yılını kutlayan NABIZ programında Başkan Yücel,  göreve geldiği 3,5 yıllık süreçteki yatırım ve hizmetlerini ATV ekranlarından vatandaşlarla paylaştı. 12 Ekim akşamı yayınlanan ve 2. 5 saat süren programda Belediye Başkanı Yücel, şu konu başlıklarına değindi:

Teleferiğin hayata geçmesiyle efsane dirildi

“Herkes Alanya Kalesi’ni iç kaleden ibaret sanıyordu. Alanya’nın 37 yıllık hayali teleferiğin açılmasıyla birlikte, kaledeki yaşayan efsane tekrar dirildi. Selçuklu Sultanı Keykubat’ın sarayı, Ehmedek Çarşısı, Süleymaniye Cami, Bedesten Çarşısı, Sarnıçlar, tarihi Alanya Evleri, İç Kale ve daha nice tarihi değerlerimiz kaleyi gezmek isteyen insanların hizmetine sunuldu.

Teleferiğin Alanya’nın bir markası bir sembolü olacağına inanıyorum.  İnsanlar teleferik sayesinde Damlataş ve Kalenin essiz manzarasını görme imkanı buluyorlar”.

Ocaktan itibaren yeni kararlar alacağız

“ Kalenin UNESCO adayı olmasından dolayı almamız gereken tedbirler var. Büyük tur otobüslerinin kaleye çıkışının yasaklanmasıyla ilgili.  Ocaktan itibaren yeni kararlar alacağız. UNESCO’ya dahil olabilmemiz için bu kararları olmamız gerekiyor. Bir tur otobüsünün kaleye çıkması 1,5 saat, bazen çıkıp inemiyor bile. Kısa vadede bu konuda karar alıp gerçekleştireceğiz”.

Tartışılacak bir rakam değil

“Alanya’nın bir değeri var, Alanya’da yaşamanın bir bedeli var.  Diğer teleferiklerin fiyatı araştırıldığı zaman ücret yüksek değil. Kişi başı alınan ücretin de 1 Lirası ALTAV’a, 1 Lirası da Alanyasporumuza hibe ediliyor.  Alanyaspor Süper Ligde. Herkese nasip olmaz; desteklenmesi gerekiyor. Alanya’nın tanıtımını yürüten ALTAV yılda 28 fuara katılıyor. Hem ALTAV’a hem de Alanyaspor’a mali anlamda kalıcı çözümler üretmek için çalışacağız.  Teleferiğin şehir ekonomisini canlandıracağını düşünüyorum.”

Niye önce kırsala hizmet yaptık?

“İlk başlardaki kırsala ciddi hizmetler yapılıyor, merkeze yapılmıyor anlayışı tamamen yıkıldı. Merkezde de çok büyük yatırımlarımız var. Niye önceliğimiz kırsala hizmetti çünkü kırsalda durumu çok kötü olan, yolu – sokağı olmayan mahallelerimiz vardı.  Oralar öncelikli yerlerimizdi. Ben seçimden öncede bu yerlerin hepsini gezdim, biliyordum”.

Yerinde ve zamanında yapılan hizmet hizmettir

“Şehir merkezinde ne varsa kırsala da aynı hizmeti yapmaya çalıştık. Yerinde ve zamanında yapılan hizmet hizmettir. Alanya diğer ilçelerden farklı. Merkezdeki insanların yüz de 50’sinin hem yaylada hem mahallelerde evleri var. Bu insanlar merkezdeki aynı konforu yaylalarda da istiyor. Biz bu dengeyi korumak zorundayız”.

Daha önce 473 bin m2 olan sosyal yaşam alanını 3 katına çıkardık

“Tavşandamı Devlet Bahçeli Sosyal Yaşam Alan, 50 bin m2 alana kurulu. Yine Alanya’nın en büyük yatırımlarından biri. İnsanların çocuklarıyla aileleriyle vakit geçirebileceği sosyal yaşam alanlarına ihtiyaç var. Daha önce 473 bin m2 kare olan sosyal alanı 2014’ten beri 1 milyon 100 bin m2’nin üzerine çıkardık. Neredeyse 3 katını geçti. Her Mahalleye Bir Park Projemizle 68 kırsal mahallenin 52’sini çocuk oyun alanları ve parklarla buluşturduk.”

Şehrin tanıtımı için mevcut etkinliklerin çıtasını yükselttik, yeni organizasyonlar ekledik

“Turizm ve Sanat Festivali’ne Yörük Göçü’nü de ekleyerek, uluslararası düzeyde büyüttük. Alanya halkı hiç olmazsa 3 gün bir nefes alıyor. Caz Günleri, benim büyük keyif aldığım organizasyonlarımızdan biri. Seyirci kitlesi, sanatçıların profesyonelliği ortama başka bir hava katıyor. 4 günlük bu etkinliği izlemek için başka şehirlerden gelip bizim şehrimizde kalan insanlar var. Tarihi Bedesten çarşısında yaptığım defileye Türkiye’nin ünlü işadamları, modacıları ve mankenleri katıldı. Alanya’nın marka değerini arttıracak bir organizasyondu. Biz hep hedef yükseltmenin peşindeyiz. Defileye katılan konuklar Alanya’ya hayran kaldılar; defile sonrasında hepsinden teşekkür mektupları aldık.”

78 bin başvurun 77 bin 900’üne cevap verildi

“2015’te hizmet giren Çözüm Masası 78 binin üzerinde sorun ve öneri aldı. Bunların 77 bin 900’üne cevap verildi.  Çözüm Masası Belediyenin günlük işlerini hafifletiyor. Vatandaşa cevap veriyor, yönlendiriyor, ilgili kurumlarla irtibatını sağlıyor. Bizim ve yönetimimizin yükünü hafifletiyor.”

Yeni prestij caddeleri yolda

“Alaiye Caddesi ile başladığımız prestij caddelerinin sayısını artıyoruz. Alaiye’nin ardından Kestel İsa Küçülmez, Mahmutlar Atatürk Caddesi ile devam ettik. Kestel’den bisiklete binen bir vatandaş Kargıcak’a kadar kesintisiz gidebiliyor. Yeni prestij caddesi çalışmamızı da Kemal Reisoğlu Caddesi’nde başlatıp Adliye Binasına kadar devam ettireceğiz.”

Kent meydanına acilen ihtiyacımız var

“Hep söylerim, şehirler meydanlarıyla anılır. Burası bir turizm şehri. Bizim acilen belediye binasını kaldırarak Begonville Kızılkule arasındaki alan için planladığımız kent meydanı projesini hayata geçirmemiz gerekiyor.2018 yılında ihaleye çıkarıp aynı yıl içinde inşaatına başlayacağız”.

Dört dörtlük yeni bir belediye binamız olacak

“Yetersizlikten dolayı mevcut belediye binasının koridorlarını bile ofis yaptık. Acilen yeni binaya ihtiyacımız var. Birinci önceliğimiz kent meydanı, ardından yeni belediye binası. Oba Mahallesi Eğri Köprü yanına yapılacak yeni belediye binasının inşaatına başladık. 1 ay içinde zeminde otopark olarak kullanacağımız katın üzerine çıkacağız. Ardından kısa sürede karkasına geçilecek. Dört dörtlük bir bina olacak.”

GES’te üretime geçtik

“Toslak’ta 94 dönüm arazi üzerine kurduğumuz güneş enerji santralinde (GES) yenilenebilir enerji üretimine başladık. 3 aydır üretimimiz devam ediyor. Alanya Belediyesi, CLK Akdeniz Elektrik Perakende Satış A.Ş.’ye 11 Temmuz-31 Ağustos 2017 tarihleri arasında, 51 günde 763.072 KWH elektrik enerjisi satarak,  karşılığında 356.086,00 TL gelir elde ettik. Artık elektrik üretip satıyoruz ve para kazanıyoruz.”

16 bin m2’lik bitki üretim tesisimiz var

“Üretken belediyecilik anlayışıyla hareket eden belediyemizin 16 bin m2’lik bir bitki üretim tesisi var. Bunun yarısı açık alan, yarısı kapalı alan yani sera. Parklarımızda, refüjlerimizde kullandığımız bitkileri kendimiz yetiştirerek belediyemizi kar’a geçirdik”

Asfalt maliyetlerini düşürdük

“Çıplaklı Mahallesi’nde 6 milyon TL. maliyetle kurduğumuz maden kalker ocağı sayesinde asfalt maliyetlerimizi düşürdük. Tesis 1.5 yılda kendini karşıladı, 1.5 yıl sonrada tamamen kar’a geçeceğiz. Bu tesiste saatte 300-400 ton asfalt hammaddesi üretiyoruz.”

 Eskisinin 4 katı daha fazla asfalt üretiyoruz

 “Toslak Mahallesi’ndeki asfalt şantiyesinde saatte 50-55 ton asfalt üretirken Oba’ya kurduğumuz yeni Asfalt Plentiyle saatte 178 ton üretmeye başladık. Üretimiz 4 kat arttı. Yeni tesislerle Avrupa standartlarında en kaliteli en hızlı asfaltı yapıyoruz”.

Cuma pazarına yeni proje

“Cuma pazarında 26 yıldır devam eden bir hukuk mücadelesi vardı. Geçen yıl sonuçlandı. Bundan sonra o bölgeyi düğün salonuyla birleştirip güzel bir kompleks yapmayı planlıyoruz. 2 kat aşağı inip otopark yapacağız, üstüne de düğün salonuyla birlikte pazaryeri. Yılbaşına kadar orayla ilgili projeyi vatandaşlarımızla paylaşacağız”.

3 yıl içinde sanayi çarşısı Kestel’e taşınacak

“Kentsel dönüşüm projesi kapsamında Cumhuriyet Mahallesi’ndeki sanayi çarşısını Kestel’e kurduğumuz çarşıya taşıyacağız. Bu bölge ile ilgili hazırladığımız kentsel dönüşüm projemizi Şehircilik Bakanlığı’na sunacağız. 3 yıl içinde bu bölgeyi Kestel’de oluşturulan 500 dönümlük sanayi çarşısı alanına taşıyacağız.  Üniversitenin olduğu bölgede yeni bir sanayi sitesi oluşturacağız”.

“Alanya peyzaj ve temizlikte altın çağını yaşıyor”

Alara’dan çıkıp Demirtaş’a kadar olan yolun refüjlerine ve çevresine baktığımızda Alanya’nın peyzaj ve temizlikte altın çağını yaşadığını görürsünüz. 1 milyondan fazla bitkiyi toprakla buluşturduğumuza dikkat çektiğimiz zaman bunu daha iyi anlıyoruz.”

Engelsiz kent uygulamalarımız başka şehirlere örnek oluyor

“Belediye olarak bir Engelsiz Kent Yönetmeliği hazırladık. Sokaklarımız, binalarımız bu yöneltmeliğe göre yapılıyor. Engelli bir vatandaşımız şarjlı engelli sandalyesi ile Alanya’nın doğusundan batısına hiç kimseye ihtiyaç duymadan gidebiliyor. Engelsiz Kent Merkezimiz, Engelsiz Spor Salonumuz var.  Evde bakım, evde sağlık taraması, temizlik hizmetlerimizle herkese, her kesime ulaşmaya çalışıyoruz.”

114 okulun tüm ihtiyaçlarını karşıladık

“Eğitimle ilgili yatırımlarımız devam etti. 3 milyon 500 bin TL harcayarak 114 okulumuzun çevre düzenlemesi, spor alanı, tadilat gibi tüm ihtiyaçlarını karşıladık. 2 okul yaptırıyoruz, camiler yaptırıyoruz.  68 kırsal mahalledeki kız çocuklarımızın okuması için yaptırdığımız Oba Kız Yurdumuz doldu. Her okulun talebine cevap vermeye çalışıyoruz.”

Kültür ve Gençlik Merkezimizin temelini bu dönemde atacağız

“Otogar tarafındaki eski şantiye binasının olduğu alana planladığımız Kültür ve Gençlik Merkezi’nin temelini bu dönemde atacağız. En güzel gençlik merkezi olacak. Buna şehrimizin ihtiyacı var. 40-50 milyonluk bir yatırım yapacağız”.

Belediye tiyatromuz yerelde ilk 5’in içinde

“Alanya Belediye Tiyatrosu yerel yönetimlerde ilk başarılı 5 tiyatronun içinde.  Geçen yıl sergiledikleri oyunları 28 bin seyirci izledi. Artık Adana, Eskişehir, Ankara gibi büyükşehirlere turneye çıkan bir tiyatromuz var. Bu sezonda da Çanakkale, Ege turnelerimiz olacak”.

Kaleye yemek müzesi kurulacak

“Geçtiğimiz aylarda İstanbul Haliç Kongre Merkezi’nde Alanya’nın yemek kültünü tanıtan bir organizasyona katıldık. 5 bin ziyaretçiye Alanya yemeklerini tattırdık, tanıttık.  Yemek kültürümüzü korumak ve Alanya mutfağını yaşatmak için Alanya Kalesi’nde eski bir Alanya evini restore ederek Yemek Müzesi olarak düzenleyeceğiz”.

İtalya, Yunanistan ve Finlandiyalı heyetler hayvan barınağımıza tam not verdi

“Demirtaş’ta sokak hayvanları için kurduğumuz Modern Hayvan Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi’ni gezen İtalyan, Yunan ve Finli heyetler barınağımızı beğenerek, kendi ülkelerinde bile bu kadar kapsamlı bir barınağın olmadığını söylediler.

Kütürüp Mahallesi yeni imar planıyla avantajlı duruma geçti

“Kütürüp bölgesinin 5 binlik planları daha önce onaylanmıştı.  Binlik planlarını da Kasım Meclisimizde onaylayacağız. Ardından da 18. madde uygulamasına başlayacağız. Kütürüp bölgesi bu planlardan dolayı çok şey kaybetmiş gibi yansıtıldı ama kaybetmedi. Hatta çok avantajlı duruma geçti. Hem sosyal alanları arttı, hem de iyi bir planlama çıktı.”

Ayağı yere basan bir belediyeyiz

“Alanya Belediyesi,  ayağı yere basan, dışarıdan mali destek almayan, aldığı ödüllerle kurumsallığını ispatlamış, en güçlü belediyelerden biridir. Hiçbir işimizi laf olsun diye yapmıyoruz, güçlü bir ekibimiz var,  tecrübeli bir ekibimiz var. Ne yapıyorsak halkın bize verdiği güvenden dolayı yapıyoruz. Alanya halkı arkamızda. Biz insanların güvenini boşa çıkarmıyoruz diye düşünüyorum.”