Hediye törenine oda başkanı Mehmet Şahin ile talihliler katıldı. Ödül töreni öncesinde konuşan ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, "2016 yılı turizmi kötüydü. 2017 yılı da çok iyi geçirmedik.  Kriz var diye boş durmadık. Uçak krizi inin ardından Alanya'da yaşayan Ruslarla kahvaltıda bir araya geldik. Dünyaya mesaj verdik.  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu,  burada yaşayan Ruslara devlet garantisi verdi. Yabacı sermayeli şirketleri topladık. Onlardan burada yaşayan yabancılara sadece yaşadıklarını anlatmalarını istedik.  Dünya Rus Medya Konseyi Toplantısı'nı düzenledik. Ruslarla ilgili ciddi çalışmalar yaptık. Türk-Rus Çalıştayı'nı yaptık. Burada gündem ekonomiydi. Hiç boş durmadık. Alanya'da alışverişi güçlendirmek için Antalya Tanıtım A. Ş. ile alışveriş günleri adlı bir proje yapmıştık. Antalya Tanıtım A. Ş. bu yıl kara geçti. Bu çekilişte amaç durgun ekonomiyi canlandırmaktı 68 milyon katılım olmuş. Bir araç Alanya'ya çıktı. 15 de bisiklet çıktı. Alanya'nın ekonomisini kazandırmak için çalışmalarımız devam ediyor" dedi.

'Resmi yazı yok'

Odaların kapatılacağıyla ilgili de konuşan Şahin,  "Onunla ilgili resmi bir yazı yok. Aynı Büyükşehir Yasası gibi Antalya'ya bağlanacak gibi bir şeyler olabilir. Her an seçimle,  seçim tarihiyle ilgili bir değişiklik olabilir" diye konuştu.

'Çok verimli oldu'

Litvanya gezimiz çok verimli olduğunu belirten Şahin,  "Litvanya'ya bu 2. gezimizdi. Gittiğimiz yerde ticari işbirliği kuruyoruz. Orada turizm üniversitesi var. Orada eğitim alan öğrencilerin Alanya'da stajını sağlamaya çalışacağız" ifadelerini kullandı.