HABER - Muammer SOYLU

“Alanya için örnek bir uygulama olacak” diyen Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek, sorunun uzlaşı içerisinde çözüldüğünü belirterek, kararın hem vatandaşı hem de ulaşım esnafını memnun edeceğini söyledi. Antalya Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Raylı Sistemler Dairesi Başkanı Nurettin Tonguç, “Amacımız Alanyalıların memnuniyeti, kolay ulaşımı ve toplu ulaşım filosunun güçlenmesiydi. Bu çalışmayı son noktaya getirdik. Araçlarımıza validatör cihazları takılıyor’’dedi.

KARABORSA OLDULAR

Öte yandan birleşme kararıyla birlikte artık bölge kooperatifleri Alanya Özel Halk Otobüsleri Kooperatifi bünyesinde çalışacak olan ve oluşturulan havuz sistemine girmesiyle otobüs sahiplerini kara kara düşünmeye başlarken, Alanya halk otobüsü şoförleri karaborsa oldu.

5 BİN TL ALACAKLAR

Daha öncede Alanya Halk Otobüs şoförleri 3 bin TL civarında maaş alırken, Mahmutlar şoförleri yevmiye olarak 150 TL alıyorlardı. Alınan karardan sonra havuz sistemindeki otobüs şoförlerinin 3 bin TL olan maaşları 5 bin TL’ye yükselmesi bekleniyor.