“Hasta ve çalışan el ele” sloganıyla yola çıkan hastane yönetimi, her hastayla tek tek ilgilenerek merak ettikleri konular hakkında bilgilendirdi. Bu özel günde yatarak tedavi görmekte olan hasta ve hasta yakınları da unutulmadı.  Hastane ekibi, hasta hakları konusunda hasta ve hasta yakınlarını hem bilgilendirdi hem de bu anı ölümsüzleştirmek adına çeşitli hediyeler verdi. 

Gün boyu hastalara yönelik etkinlikler devam etti. Sağlık çalışanlarına gruplar halinde hasta haklarına yönelik eğitimler verildi.  Hasta Hakları sorumlusu Serpil Yıldırım sağlık çalışanlarından hastaların sağlık hizmetlerinden tam olarak yararlanmaları adına onlara yardımcı olmalarını ve sorun çözücü  olmalarını istedi.  Yıldırım: " Hastanemizde tetkik, tedavi ve bakım amacıyla bulunan hastaların ve hasta yakınlarının hizmet aldıkları süre zarfında sahip oldukları bir takım haklar vardır. Bu doğrultuda biz sağlıkçıların bakım hizmeti verirken hastaların değer, inanç ve kararlarını yargılamadan, küçümseyici ifadeler kullanmadan  bilgilendirmeli ve yardımcı olmalıyız. Hasta ve çalışan ele ele diyor onların her an yanında olarak en iyi sağlık hizmeti almalarını sağlıyoruz. Hastalarımızın en doğal hakkı sağlık hizmetini eksiksiz almak, bu doğrultuda hastalarımızı hastanemizden mutlu bir şekilde göndermek  de bizlerin öncelikli hedefidir  diye konuştu. 

Hastane Başhekimi Prof. Dr. Bülent Adil Taşbaş, bir hastanenin başarısının hasta ve çalışan memnuniyetinden geçtiğini söyledi. Prof. Dr. Taşbaş: “Ben ve yönetimim hasta ve çalışan memnuniyetine önem vermekteyiz. Başarının memnuniyetle doğru orantılı olduğuna inanmakta ve bu doğrultuda da çalışmalarımızı yürütmekteyiz. Kaliteli hizmet anlayışıyla çıktığımız bu yolda öncelikli hedeflerimizden biri de sağlıklı ve gülen hasta yüzleridir. Ben ve ekibim  hastanemizi daha iyi yerlere taşıyabilmek ve kaliteyi arttırmak adına da  hastalarımızın görüş ve  önerilerine yer vermekte ve önemsemekteyiz." dedi.