Ak Parti Alanya İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Mimar Oya Diler'in eşi, 17. Dönem Siyaset Akademisi Türkiye 1.cisi, Alanya’nın sevilen ve sayılan ismi Hasan Murat Diler geçirdiği motosiklet kazası sonrası Alanya Devlet hastanesine kaldırıldı. Burada yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayan Diler hayatını kaybetti. Diler, güler yüzlü, üretken kişiliği ile AK Parti ve sevenleri tarafından takdir ile karşılanıyordu. Genç yaşta motosiklet kazasına kurban giden Hasan Murat Diler’in ismi geçmiş dönemlerde AK Parti Milletvekili olarak anılmıştı.

SİYASET AKADEMİSİ BİRİNCİSİ

Bugün geçirdiği motor kazası sonrası hayata gözlerini yuman, 100’ün üzerinde katılımcının olduğu AK Parti’nin Siyaset Akademisi Türkiye birincisi Hasan Murat Diler, geçmiş dönemlerde basın kuruluşlarına şu şekilde haber olmuştu:

SİYASET AKADEMİSİ TÜRKİYE 1’İNCİSİ OLMUŞTU

Ak Parti Genel Merkezi’nin her yıl düzenli olarak yaptığı bu yıl 17’incisini düzenlediği Siyaset Akademisi’nde AKP Alanya İlçe Teşkilatı Türkiye 1.cisi çıkarttı. 4 Ekim 2016’da Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz’ın Alanya Kültür Merkezi’nde başlattığı Siyaset Akademisi, Antalya’nın doğu ilçelerinden tek Alanya’da açılmıştı. 100’ün üzerinde katılımcının olduğu Siyaset Akademisi’nde pratik ve teori yöntemiyle siyaset anlatıldı. Bu yıl 17’incisi düzenlenen Alanya Siyaset Akademisi 1’incisi Hasan Murat Diler, 2’incisi Fatma Taşpınar ve 3’üncüsü ise Yasemin Yaman oldu. Aynı zamanda Alanya ve Antalya 1’incisi olan Hasan Murat Diler, Siyaset Akademisi’nde Türkiye 1.cisi olma başarısını gösterdi. Siyaset Akademi’si Ar-Ge Başkanlığı’nı Serdar Sönmez yaparken, başarılı olan 84 kişiye ‘Siyaset Akademisi’ sertifikası verildi. Konuyla ilgili açıklama yapana Ak Parti İlçe Teşkilatı Başkanı Mustafa Berberoğlu, “17’incisi yapılan Siyaset Akademisi’nde başarılı olan katılımcıları Başbakan’ımız Binali Yıldırım’ın özel emri ile gönderilen katılım belgeleri onurlandırdık. Antalya ilçelerinde en fazla oy alan parti biz olduk. Siyaset Akademisi’ne katılan katılımcıların aldıkları pratik ve teorik eğitim ilerde yapacakları siyasete ışık tutacak. Alanya’dan Antalya 1’incisi ile 2’incisini ve özellikle de Türkiye 1'cisini Siyaset Akademisi’nde başarılı görmek biz ve ekibimizi sevindirmiştir” dedi.

CENAZE PROGRAMI BELLİ OLDU

Başarılı ve üretken kişiliği ile taktir toplayan Hasan Murat Diler’in cenazesi bugün ikindi namazından sonra saat 18.00’da Dinek’te bulunan Alanya Mezarlığı’na defnedilecek. Geçirdiği motosiklet kazası ile ani bir şekilde aramızdan ayrılan Hasan Murat Diler’in cenazesine başta AK Parti’li arkadaşları olmak üzere çok sayıda seveninin katılması bekleniyor.

Gazete Alanya ailesi olarak Diler’e Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı dileriz.