Müftülüğümüzün belirlediği alanlarda alınan tedbirlerle kontrollü bir şekilde kılınan Cuma namazı, sosyal mesafe kurallarına riayet edilerek, vatandaşlarımızın yanlarında getirmiş oldukları seccade üzerinde ve maskelerini takarak gerçekleşiyor. Cuma günü dolayısıyla Alanya Müftümüz Dr. İhsan İlhan Cuma namazı ve vakit namazlarında camilerde ve namaz kılınan alanlardaki tedbirleri ve din hizmetlerini yerinde görmek amacıyla gittiği Avsallar Mahallesinde Cuma hutbesi irad edip ardından Cuma namazını kıldırıldı.

EVLERİMİZİ KUR’AN KURSUNA ÇEVİRELİM!

Avsallar kapalı Pazar yerinde Cuma namazı öncesi vatandaşlara kısa bir konuşma yapan Müftü İlhan şu ifadelere yer verdi:

Koronavirüsle mücadelede tedbirleri kapsamında bu yıl Yaz Kur’an Kursları Diyanet TV üzerinden gerçekleştiriliyor. Anne babalar olarak üzerimize düşün görevi yapalım ve evlerimizi kuran kursuna çevirelim. Salgın öncesi camilerimizde, Kur’an kurslarımızda eğitimler vardı şimdi de evlerimizi sahabe döneminde olduğu gibi Kur’an kurslarına çevirelim. Anne, baba ve çocuklar olarak hep birlikte kitabımız Kur’an-ı Kerim’i ve dinimizi öğrenelim. Unutmayalım ki işte o zaman hem bu dünya hem de ahiret bizim olacaktır. Cenab-ı Hak bu yaşadığımız sıkıntılarımızı daha güzel hayırlara, güzelliklere, iyiliklere döndürmeyi bizlere nasip eylesin. Aklımızı, irfanımızı, idrakimizi kullanmayı, yaşanan hadiselerden ders çıkarmayı, ibret almayı nasip eylesin. Bu felaketleri bizim için, İslam ümmeti için, Mü’minler için hayır eylesin. Müslümanların dirilişine, ayağa kalkmasına, içinde bulunmuş olduğumuz bu illetten kurtulmaya, fakirlikten, acizlikten, cahillikten kurtulmaya yeniden ilme, irfana, hidayete hakka talip olmayı bizlere nasip eylesin. Allah hepinizden razı olsun. Cumanız mübarek olsun." dedi.

Alanya Müftümüz Dr. İhsan İlhan’ın 03.07.2020 tarihli sohbetini dinlemek için linke tıklayınız: https://www.facebook.com/AlanyaMuftulugu/videos/766620004082240/?t=472

Alanya Müftümüz Dr. İhsan İlhan’ın 03.07.2020 tarihli "Sabrın Sonu Selamettir" konulu hutbesini dinlemek için linke tıklayınız: https://www.facebook.com/AlanyaMuftulugu/videos/272572200646859/?t=79