Haber:Erkan UYSAL

Alanya Belediye Düğün Salonu'ndaki genel kurula Alanya Pazarcılar Odası Başkanı Hasan Yiğit,  Alanya Mobilyacılar Odası Başkanı Hüseyin Alataş,  Alanya Metal İşleri Odası Başkanı Kerim Taş,  Alanya Elektrikçiler.,  Elektronikçiler ve Sıhhi Tesisatçılar Odası Başkanı Tuğran Sağlamel ile esnaf odası üyeleri katıldı. 
 

‘BEN 125O KİŞİYE İCRA GÖNDERMEDİM’

Genel kurulda önce konuşan Ahmet Sert ,"Faliyet raporları okunurken hep şunu yaptık, bunu yaptık, deniliyor. Üzülerek izledim. Benim esnafımın alın teriyle çay, kahve içilmiş. Daha önceki 2013'deki seçimde düğün sallonu yapıldı. Esnafımız salonları kullanıyor, sağolsun belediyemize. Beytülmal diye beni yerden yere vurdular. Beytülmalı Alanya'da benim üstüme koruyacak bir kurum yetkilisi görmüyorum. Diyor ki esnafla esnaf odasını barıştırdım. Kardeşim 1250 kişiye ben icra yollamadım. Kim kimle barışmış? Esnaf odasına bir çivi çakana, bir toplu iğne alana bırakana teşekkür ediyorum. Esnaf kardeşlerimin elini vicdanına koyup, sandığa gitsinler. Çıkan 4 adaya da çıktıkları yolda başarılar diliyorum, hepsi pırıl pırıl arkadaşımız. Ama bu yönetimden de hesap sorma zamanınızı arz ediyorum" dedi

‘ÇALIŞMALARIMIZI BÜTÜN ESNAF BİLİYOR’

Haruk Gökçe de, "Ben bir konuşma metni hazırlamadım. Bugüne kadar gelirken de hiçbir progmda konuşma metnim yoktu. İçimizden konuşuyoruz. Bugüne kadar yaşadığımız sıkıntıları konuşuyoruz. Samiyetle konuşuyoruz. Ben katılımcı oda başkanlarımıza teşekkür ediyorum. Geçmiş dönemdeki oda başkanlarımıza rahmetli olanlara rahmet dilerim. Yaşayanyalara uzun ömürler diliyorum. Konuşmamı uzatmatyacağım vaktimiz kısıtlı. Bütün esnaflarımızın işyerleri açık. Ben onların zamanlarından çalmak istemiyorum. Projelerimi atlatmayacağım. Zaten çalışmalarımızı bütün esnaf arkadaşlarımız biliyor. Ben katılan bütün esnaflarıma teşekkür ediyorum. Ben aday olan arkadaşlarımıza çıktıkları yolda başarılar diliyorum. Seçimi deinşallah biz kazanırız diyorum. Hepinize teşekkür eder saygılar sunarım" ifadelerin kullandı.

'HEPİNİZİ BİR ARAYA GETİRECEĞİZ'
Duran Şimşek,  "Hepinize çok teşekkür ederim. Burada aday arakadaşlara bulaşıp konuşmak istemiyorum. Biz burda esnaf ve sanatkar için varız. Sanatkarlarımı değerli ustalarımız 30 yıl önce babadan oğuka geçmiş meslektaşlarımız hepiniz hoş geldiniz.  Hepinizi meslek grupları olarak bir araya getireceğiz.  47 yıllık odayı bugüne kadar getirenleri saygıyla yad ediyorum" dedi. 
'BEN KİMSEYİ İCRAYA VERMEDİM'
Alanya Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkan Adayı Nuri Demir de,  "Ben ve ekibim hep birlikte çalıştık. Bir kuruşynu daha yemedim. Benim gelirim var. Üç buçuk yıldır bir yatırım bile yapamadım. Kendime bir bisiklet dahi almadım. Esnaf olarak uçak krizi,  darbe girişimi yaşadık.  Esnafa icra gönderiyor dediler. Bunu birlik gönderiyor. Ben kimseyi icraya vermedim. Duran Şimşek esnafı 6 ayda bir araya getireceğiz dedi.  Biz esnafı zaten  bir araya topluyoruz. Bende düşmanlık yok. Bende dostluk var. Biz 4 bin 30 esnafın odasıyız. Büyük bir odayız. Esnafı en iyi şekilde koruduk.  49 senelik esnafım. Hiç kimseyi darıltmadım. Projelerimiz çok. Biz kağıda yapmadık. Biz aslını yapacağız. Esnafı ayağa kaldırmak için çalışacağız. Hizmet etmeye teşekkür edeceğim" diye konuştu.