"Herkes İçin Turizm Fırsatlarının Değerlendirilmesi" adlı araştırma projesi için Alanya’yı pilot şehir seçen Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Belma Akşit ile Strateji ve İş Geliştirme Direktörü Sevim Çavdarlı, Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’i makamında ziyaret ederek proje hakkında kendisine bilgi verdiler.

AKŞİT: “BU ŞEHİRDE ENGELLER KALDIRILMIŞ”

Maltepe Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Belma Akşit, Türkiye geneline yansıtılması planlanan projelerini Başkan Yücel’e aktarırken şöyle konuştu; “Alanya gerçekten birçok engeli aşmış bir şehir. Bırakın ülkemizi, dünyada örnek gösterilebilecek bir kent olmuş. Özellikle Engelsiz Kent Yönetmeliği gerçekten ülke çapında uygulanması gereken çok önemli bir uygulama. Çalışmamızda bu şehri seçerek doğru bir karar verdiğimizi bir kez daha gördüm. Herkes İçin Turizm Fırsatlarının Değerlendirilmesi projemizde öncelikli olarak konaklama tesislerinin erişilebilirlik düzeyini inceleyeceğiz. Sağlanan imkanlar için size ve personelinize teşekkür ediyorum.”

YÜCEL: “ENGELLER HER ŞEYDEN ÖNCE EĞİTİMLE AŞILIR”

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, Alanya’nın pilot şehir seçilmesi konusunda yetkililere teşekkürlerini iletirken şunları söyledi; “Alanya Belediyesi olarak engelsiz bir kent oluşturmaya büyük özen gösteriyoruz. Bu konuda dikkatli ve ısrarcıyız. Önemli olan önyargılı insanların algılarındaki engelleri kaldırabilmek. Bu da eğitimle olabilecek bir hadise. Bizler, bütün engellerin her şeyden önce eğitimle aşılacağına inanıyoruz. Umarım yapacağınız çalışmayla bizlere, esnaflarımıza ve şehrimize ışık tutarsınız. Sizlere teşekkür ediyor, çalışmanızda başarılar diliyorum.” dedi.