Eğitim programı öncesi kısa bir konuşma gerçekleştiren ALTSO  Başkanı Mehmet Şahin, “Liman Başkanlığımızla koordineli bir şekilde Amatör Denizci Belgesi eğitimlerini Alanya’mıza getirdik. Deniz tutkunu arkadaşlarımızın artık sınava girmek için il il dolaşmasına gerek kalmadı” dedi.

Amatör Denizci Belgesi eğitim programı ve sınavları Alanya Ticaret ve Sanayi Odası‘nda gerçekleştirildi. Sınava çok sayıda deniz tutkunu vatandaş katıldı. Eğitim programının açılış konuşmasını gerçekleştiren ALTSO Başkanı Mehmet Şahin, ALTSO yönetimi olarak eğitim faaliyetlerine büyük önem verdiklerini söyledi. Başkan Şahin, “Oda yönetimi olarak göreve geldiğimiz ilk günlerde ALTSO Akademi’yi kurduk. Mesleki eğitimlerden, kişisel gelişim seminerlerine kadar üyelerimizin ve vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda her konuda eğitim düzenleyip, binlerce sertifika verdik” dedi.

ŞAHİN’DEN LİMAN BAŞKANINA TEŞEKKÜR

Amatör Denizci Belgesi eğitimi ve sınavının daha önce Alanya’da yapılmadığına dikkat çeken Başkan Şahin, “Liman Başkanımız Mehmet Sayhan beye de çok teşekkür ediyorum. Onunla koordineli bir şekilde çalıştık. Aynı KOSGEB Girişimcilik Eğitimlerini Antalya’dan Alanya’ya getirdiğimiz gibi bu eğitimi de Alanya’mıza kazandırdık” dedi. Başkan Şahin’den sonra söz alan Alanya Liman Başkanı Mehmet Sayhan ise Başkan Şahin’in gayretleriyle Amatör Denizci Belgesi sınavlarının Alanya’da yapıldığına vurgu yaptı.

Seyhan, daha sonra Amatör Denizci Eğitimi konularını katılımcılara aktardı.