HABER – Gazete Alanya

Alanya’da çevre ve doğanın korunması ile yapılan çalışmalar yine sınıfta kaldı. İddialara göre yaz aylarında turist akınına uğrayan Kleopatra plajında bir deşarj kanalından denize saatlerce kirli su akıtıldı. Turistlerin ve vatandaşların kameralara kaydettiği olay büyük tepkilere sebep olurken daha sonrasında akıtılan sıvının bir karlama suyu olduğu belirtildi. Duyarlı vatandaşlar bu tarz olayların Alanya’da turizmi baltaladığı belirttiler ve olayı kınadılar. Daha sonrasında olayın izini süren bir vatandaş, “Bu nasıl bir karlamacı (kışın toplanan kar üzerine dökülen tatlandırıcı şerbet benzeri su) suyu ve işletme ki sorumsuzca ve korkusuzca hiç çekinmeden tonlarca bu atık suyunu gündüz gözü ile turizm baltalayacak şekilde denize akıtma cesaretini nereden buluyor?” diyerek önce tepkisini dile getirdi.

“NUMUNE ALIRLAR DİYE BEKLEDİK”

Olayı şikayet eden vatandaş “ Yaptığım şikayetlerden sonra bir bayan ve durumla ilgilenileceğini söyledi. Ben tam donanımlı bir ekip gelerek numune alacağını bekler ve hayal ederken ASAT’ tan bir araç ile gelen iki kişi ve alay eder gibi yüzüme bakıp ‘karlamacı suyuymuş ya birşey olmaz’ diyerek çekip gittiler” ifadelerini kullandı.

“BU İŞE SEBEP OLANLAR CEZALANDIRILMALI”

İşin peşini bırakmayan o vatandaş, “ Bu olayı ilgililer başka kanallar ile de tekrar duyurduk. 'Araştırıyoruz. Yağmur suyu tahliye kanalına kaçak bir bağlantı sonucu oluşmuş'  gibi cevaplar aldık. Denize bağlı büyük bir kare kesitli deşarj kanalı var ve buraya bağlı tüm kirletici bağlantı ve parametreler dahi bile bu  önemli turizm merkezinde halen bilinmemesi çevreye mücadele acısından hangi noktada olduğumuz göstermesi yönüyle çok acı bir durumdur. Eğer bu bağlantıyı ve denizi bu şekilde atıklarına atan kişi veya işletme hak ettiği cezayı almaz ise bunu tekrar yapmaya yine cesaret edecektir.” diyerek ilgililerin cezalandırılmasını istedi.