Talip Kahraman İnş. Taah . San. Ve Tic. A.Ş. bünyesindeki Alanya Konaklı’da kapalı durumdaki Recort Cortez Hotel’le ilgili olarak Alanya kamuoyuna duyurduğumuz haberimize Talip Kahraman İnş. Taah . San. Ve Tic. A.Ş.’nin Avukatı Gözde Kaya’dan açıklama geldi. Avukat Kaya açıklamasında bahsi geçen haberde Hotel isminin yanlış belirtildiğini ifade etti.

Avukat Kaya’nın açıklaması şu şekilde:

“Alanya'nın Konaklı Mahallesi’nde atıl bir şekilde bekleyen Recort Cortez Hotel satılığa çıktı. Oteli satın alabilmek için araya hatırlı kişileri koyan turizmci bu otelin sahibi olabilecek mi ?” başlığı ile müvekkil şirkete ait otelin satışa çıktığına ilişkin haberiniz, gazetenizin internet sayfasında ve facebook isimli sosyal medya sitesi üzerinden yayımlanmıştır.

Öncelikle haberinizde bahsi geçen Alanya ilçesi Konaklı Mahallesi’nde bulunan 5 yıldızlı Grand CortezHotel’in ismi hatalı olarak RecortCortez Otel şeklinde beyan edilmiştir.  Müvekkilin“RecortCortez Hotel” adı ile bir oteli bulunmamaktadır.

Yapılan haberin doğru olmadığı ve doğruluğunun araştırılmadan yapıldığı alenidir. Netice itibariyle bahse konu haberin gerçeği yansıtmaması nedeniyle haberin kaldırılarak işbu tekzip metninin yayınlanmasını talep etmek zaruri olmuştur. 

Anayasa, 5187 sayılı kanun ve 5651 sayılı kanun maddeleri gereğince gerçeği yansıtmayan, işbu haber metni ya da metinlerinin her türlü hukuki ve cezai dava haklarımız saklı kalmak kaydıyla yine aynı haber sitenizde, aynı puntolarla ve diğer yasal koşullara uygun olarak tekzip metninin yayımlanmasını vekâleten rica eder, işbu haklı talebimizin kanuni süre içerisinde ifasını talep ederiz.”