Alanya Belediyesi haftalık olağan Encümen Toplantısı'nın ardından konuşan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, gündemi değerlendirdi. Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Yücel, “Hem vergi affı hem de imar barışı ile ilgili çalışmalar başladı. 31 Mart 2018'e kadar belediyemize emlak, çevre temizlik vergisi, ilan reklam, işgaliye, eğlence ve çöp vergisi olan vatandaşlarımız 31 Temmuz'a kadar belediyemize ve tahsilat ofislerimize müracaat etmeleri gerekiyor. Vatandaşlarımız bu af ve indirimlerden faydalansınlar.  Bizim de tüm ekiplerimiz vatandaşlarımıza yardımcı olmak için çalışıyor” dedi.

‘İMAR BARIŞI İÇİN BAŞVURULAR BAŞLIYOR’

Yücel konuşmasının devamında şunlara değindi: “İmar barışı için yarın itibariyle müracaatlar başlıyor. Bölgemizde konu hakkında sıkıntısı olan tüm vatandaşlarımız mağduriyetlerini gidermek için müracaatlarını yaparak kayıt belgelerini alsınlar. Yapıyla ilgili olarak sıkıntısı olan vatandaşlarımız e-devlet ya da çevre il müdürlüğüne müracaat ederek kayıtlarını yaptırmaları gerekiyor.”

‘TÜM HALKIMIZ DAVETLİDİR’

Bu yıl 18’incisi gerçekleştirilecek Turizm ve Sanat Festivali’nin içeriğine ilişkin de bilgiler veren Yücel, “24 Haziran seçimlerinin hemen akabinde 25 Haziran günü Mustafa Ceceli, 26 Haziran günü Emel Sayın, 27 Haziran günü de Ebru Gündeş’i konuk edeceğiz. Halkımıza güzel günler yaşatmak istiyoruz. Her yıl olduğu gibi bu yıl da bir tema belirledik. Bu seneki temamız ‘Selçuklu’ oldu. Çeşitli sergilerimiz ve etkinliklerimizle festivalimizi en güzel şekilde gerçekleştireceğiz. Halkımız en iyisini hak ediyor biz de en iyisini getirmek için uğraşıyoruz” dedi.

‘GÜZEL HİZMETLER YAPTIK’

Bir basın mensubunun, “Alanya Belediyesi’nin 3 yıldır verdiği ücretsiz WiFi hizmeti ve evde sağlık hizmeti Antalya Büyükşehir Belediyesi’nce de uygulamaya konuldu, örnek olduğunuzu düşünüyor musunuz?” şeklindeki sorusuna da Yücel, “3 yıldır biz halka evde sağlık ve bakım hizmeti veriyoruz. Güzel şeyler yaptık yapmaya da devam edeceğiz. Umuyoruz ki tüm belediyelere bu çalışmalarımız fikir ve örnek olur” dedi.

‘ORTAK HEDEFİMİZ ALANYA'

Alanya Belediyesi olarak, 2 ay önce yeni yönetimini belirleyen Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) ile ortak proje çalışmaları olup olmadığı yönündeki soruya da yanıt veren Yücel, “Biz yerel idare olarak Alanya’da faaliyet gösteren tüm sivil toplum örgütleriyle birlikte hareket ediyoruz zaten. Yapılacak olan tüm çalışmalara zaten müdahil durumdayız. Yerelin amacı da budur zaten” ifadelerini kullandı.