Sağlık Müdürlüğü ve Alanya Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi tarafından çocuklara diş sağlığı konusunda bilgiler verildi. Etkinliğe katılan çocuklara dış fırçası ve dış macunu dağıtıldı. Gün boyu süren etkinlikte toplum destekli polis ve çocuk şube çocuklara güvenlik konusunda bilgiler vererek şapka dağıttı. Yeşilçay Derneği Antalya Şubesi ise boyama kitapları dağıtarak çocukların her türlü zararlı madde ile mücadele konusundaki yaptıkları çalışmaları anlattı. Tema Vakfı yetkilileri ise çocuklara yüz boyama yaparak yeşil bir doğa için ağaçlanmaya dikkat çektiler. Çocuklara doğa sevgisinin aşılanması ve doğaya karşı saygılı olunması konusunda bilgilendirme yapıldı.

AlanyaGençlik Merkezi yetkilileri çocuklara ve gençlere yönelik yaptıkları çalışmaları anlatıp çocuklar ile birlikte oyunlar oynayarak keyifli bir gün geçirilmesinde rol oynadılar. Balon şov  ve ikramların yapıldığı etkinlik çerçevesinde çeşitli yarışmalar yapıldı. En güzel en yükseğe uçan uçurtma yarışmasında ödüller sahiplerini buldu.

Alanya Sosyal Hizmet Merkezi tarafından şenlik konuşmasında şu sözlere yer verildi;

“Aileleri ile keyifli ve anlamlı bir pazar geçirmelerine vesile olan  Çocuk Hakları konusunda yapmış oldukları bilgilendirmelerle şenliğe renk katan  Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Araştırma Hastanesi, Diş Hastanesi, İlçe Emniyet Müdürlüğüne, Gençlik Merkezi Müdürlüğüne, Yeşilay Antalya Şubesine, Tema Vakfına, Tıp Fakültesi Öğrencilerine, Doğa Kolejine, Alanya Aile ve Sosyal Gelişim Derneğine, Lol Play e , Parti Evine ve  tüm Özel Kreş, Gündüz Bakımevi ve Çocuk Kulüplerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz.”