Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından ortaklaşa düzenlenen Sürü Yönetimi kursu sona erdi. Kursu başarı ile tamamlayan 21 kursiyere sertifikaları Türkler Mahallesi’nde düzenlenen törenle verildi.

Törene Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar, veteriner hekimler ve kursiyerler katıldı. Sertifika töreninde konuşan İlçe Tarım Müdürü Mehmet Rüzgar;  “ Bu yıl açtığımız sürü yönetimi kursunu başarı ile tamamlayan 21 kursiyerimiz çobanlık sertifikalarını verdik. 2020 yılı Ocak ayında İlçe Müdürlüğümüz ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğümüz ile ortaklaşa tekrar Sürü Yönetimi kursu açacağız. Bu kursa katılmak isteyen vatandaşlarımız müdürlüğümüze gelerek başvuru için kayıt yaptırabilirler. Sürü Yönetimi kursuna katılan en az damızlık 100 baş koyun veya keçisi olan çobanlık belgesi alan yetiştiricilerimize, her yıl Bakanlığımız tarafından 5.000 TL destek verilmekte.”dedi.

Türkler’de üreticiler ve çobanlar buluşması

Alanya Türkler Mahallesi’nde üreticilere ve çobanlara yönelik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından akşam eğitim toplantısı yapıldı. Türkler Mahallesin’de kendiside üretici ve aynı zamanda çoban olan Şükrü Çavuşoğlu’nun,  organize ederek evsahipliği yaptığı çiftçilere ve çobanlara yönelik  bilgilendirme toplantısı yapıldı. Toplantıya Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar ve Alanya Veterinerler Odası Temsilcisi Kenan Ersoy ve çok sayıda üretici ve çoban katıldı.

Toplantıda bir konuşma yapan Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Rüzgar; “ Alanya’nın batı bölgesi olan Konaklı, Payallar, Toslak, Karamanlar, Avsallar, İncekum, Okurcalar, Çakallar, Karaboynuzlar ve Akdam Mahallemizdeki üreticilerimiz ve çobanlarımız ile bugün burada akşam toplantısında buluştuk. Tarım ve Orman Bakanlığımızın ve müdürlüğümüzün çalışmaları hakkında sizleri bilgilendireceğiz. Bu geniş katılımlı toplantıyı organize eden ve ev sahipliği yapan Şükrü Çavuşoğlu kardeşime teşekkür ederim.” diye konuştu. Toplantı üreticilerin ve çobanların talepleri ve sorunları tek tek dinlendikten sonra sona erdi.