Haber: Gazete Alanya

Alanya Şoförler Odası Başkan Adayı Recep Çalış, çalışmalarını son hızla sürdürüyor. 25 Metrelik Yol üzerinde bulunan Lale Taksi'deki esnafla bir araya gelen Çalış'ın konuşmasından önemli satır başladı;  "Bugün 2018'de yapılacak olan Alanya Şoförler Odası'nın genel kuruluyla alakalı seçim çalışmalarımıza şehir merkezinde devam ediyoruz. Şu andaki durağımız Lale Taksi. Arkadaşlarımız bizi burada ilgiyle karşıladı. Kendileri bize görevi verdikleri takdirde kendilerine ne tür hizmetler verebileceğimizi ya da ne tür projelerimizin olduğunu kendilerine aktaracağız. Aynı zamanda bu arkadaşlarımızı da dinleyerek, zaten sorunların içerisinde bir insan olarak daha farklı bir analiz etme olanağı yakalayacağız. Belki gözümüzden kaçan sorunları olabilir. Bilmediğimiz sorunları olabilir. Bununla ilgili notlarımızı alacağız. Seçimden sonra bu konularla, mevcut olan sorunlarla alakalı hep birlikte omuz omuza çalışacağız.
'ÜCRETSİZ SERVİSLE MÜCADELE EDECEĞİZ"
Geçmiş dönemlerdeki seçim programımızdan farklı olarak bu dönemdeki 2018'de yapılacak olan seçimlerden sonraki çalışmalarla alakalı biz tamamen esnafın ekonomisine odaklı çalışmalar yapacağımız beyan ediyoruz. Çünkü diğer sosyal faaliyetleri her türlü yapabiliriz. Bu odanın imkanları ölçüsünde olacaktır. Fakat esnafın ekonomi gücünü artırma faaliyetleri tamamen yönetimin çalışması ve yönetimin bölgedeki kurum ve kuruluşlarıyla irtibatını güçlendirerek, ikili diyaloglarını kullanarak buradaki esnafımıza sağlayacağımız ekomomik girdilerin en üst seviyede olması için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Bizim özellikle olmaza olmazımız esnafımızın bile son zamanlarda sayısını bile telaffuz edemeyeceği ücretesiz servis furyası var. Bununla alakalı biz ciddi anlamda bir mücadele etmeyi taahhüt ediyoruz. Çünkü benim sabahleyin evden çıktığında anahtar koyacak ikinci bir kapım olmayacak. Bunu da buradan tüm üyelerime taahhüt ediyorum. Mevcut olan bütn bilgi birikimim ve enerjimi bu esnafa sarf etmek istiyorum. Amacım onların ekonomik çıtasını görevim süresi içerisinde mümkün olduğu sürece maksimum düzeye çıkarmak. Bununla birlikte çok önemsediğim bir konu var. Alanya Kalesi'nin bizim için olmazsa olmazlardan birisi olduğunu düşünüyorum. Bununla da geçtiğimiz yılllara yaptığımızı mücadele gibi seçimden sonra bunu tekrar gündeme alarak mümkünse gün batımına kadar eğer, biliyorsunuz teleferik de Alanya'ya yeni bir imaj kazandırdı. Zannediyorum 22.00-23.00'e kadar çalışıyor. Bunu göz önünde bulundurarak ilgili makam ve mevkilerle bu konuyu görüşüp, tartışacağız. Öncelikle kalemizin güvenliği çözüldükten sonra teleferiğin kapanış saatlerine kadar açık tutulmasıyla alakalı ciddi adınmlar atmayı planlıyoruz. Buradaki hedefimiz şu. Uzatılan saatlerde mümkünse kaleye daha fazla taksici esnafının akışını sağlamak. Bunu derken taksici esnafının cebine artı bir girdi sağlamayı hedefliyoruz hem de o bölgedeki esnafa bir nebze de olsun katkı sağmayı hedefliyoruz. 
'ODANIN SOSYAL YAPISI KÜÇÜLTÜLTÜ"
Bunun dışında esnafın ticari faaliyetlerinden doğan harcamaları konusunda da ciddi kısıtlamalara gidilmesi konusunda adımlar atmayı planlıyoruz. Buradaki kısıtlamada amaç şu. Münferit giderleri, sigorta giderleri, araçların periyodik bakımları, yedek parça, oto lastik ve akü gibi belirli oranlarda indirimler sağlayarak ya da arkadaşlarımızın yapacağı harcamalarda belirli kısıtlamalara gitmek ve o kısıtlamalardan elde ettiğimiz nakitin de arkadaşlarımızın ceplerinde kalmasını hedefliyoruz. Bununla birlikte mevcut uygulanmaka olan sosyal faaliyetler var. Biz bunu daha fazla da genişletebiliriz. Üniversitede okuyanlara verilen burslarla alakalı. Son 12 yılda odamızın sosyal yapısı oldukça küçültüldü. Yani üyeler silindi. Belki yasal zorunluluklar vardır yoktur. Bunu bilemiyorum ama bence odanın sosyal yapısının küçülmekten çok büyümesi gerekiyor. Eskiden Alanya'daki en büyük ikinci oda konumndaydık. Ancak son 12 yıla bakılınca dar bir çerçeve içerisindeyiz. Takriben 1500 civarında bir üyemizin olduğunu düşünüyorum. Biz odamızın sosyal yapısının genişletilmesini amaçlıyoruz. Sosyal yapı olarak ne kadar güçlü olursanız ilgili kurumlardan da temin etmeye çalışacaınız hizmetler kponusunda eliniz bir o kadar da güçlü olcaktır. Bunu söylerlen sağdan soldan üye anlamında değil, ticari anlamda ve bizim hizmetimizde faaliyet sürdüren esnafın kaydını buraya almayı hedefliyoruz. 
'PASTANIN GERİ DÖNÜŞÜNÜ SAĞLAYACAĞIZ"
Diğer sosyal faaliyetler spor faaliyetlerini de yaymayı hedefliyoruz. Esnaf, duraklar arsında bir futbol müsabakası yapılıyordu. Öncelikle bu turnuvaları yapmak. Daha sonra da Alanya Şoförler Odası adına kendi takımımızı oluşturarak Alanya'dakşi odalarla birlikte ikinci bir esnaf odaları arasında ikinci bir futbol turvunası düzenleyerek, esnaf arasında kaynaşmayı hedefliyoruz. Bunun altında yatan bir amaç var. Hem kaynaşmak hem de bahsettiğim ücretsiz servis konusunda bizim ekmeğimize ortak olan diğer esnafın da bu konularda daha iyimser yaklaşması konusunda bir başarı sağlanabileceğine inanıyorum. Bu atmosferlerde bunları konuşacağız. Amacımız hem sosyal faaliyet, insanları kazanmak, onlarla olan diyaloglardan kazanımımız neticesinde kaybettiğiniz pastanın geri dönüşünü sağlamayı hedefliyoruz. Geçmiş yıllarda biz bunu dediğimiz bize, 'Siz odayı batıracaksınız' gibi bir yaklaşımla karşımıza çıktılar. Biz odanın kurtarıcı ve düğün salonu hizmetlerinden ücret almayacağız diye beyanlarımız vardı. Çalışma programımızda var. Buna tepki gösterdiler. Bu olmaz dediler. 'Kaynağı nerden bulacaksınız' diye tepki gösterdiler. Ne kadar süre geçti bilmiyorum ama 6-8 ay sonra bu arkadaşlarımız bu uygulamaya başladılar. Bu da demektir ki üyelere bu tür hizmetler vermekle odanın batmayacağı anlamına geliyor. Şunu taahhüt ediyoruz. Üyemizin nerde başı dara şıkışsa, nerde kurtarıcıya ihtiyaç duyuyorsa, gerekirse biz buradan gitmeden o bölgedeki şoförler odamızın ya da o bölgedeki kurtarıcı hizmeti veren diğer üyelerin, yani bizim dışımızdaki bir üyeyle irtibat kurarak bu arkadaşımızın en kısa sürede yarasını saracağız. Biz kendimiz bu hizmeti verebiliyorsak, ücret almayacağız. Hariçten birisinin vermesi için aracı olmuşsak da o hizmetin bedeli odamız tarafından ödenecek. 
'KİMSEYE ÇAMUR ATMAYACAĞIZ"
Düğün salonuyla alakalı da üyemiz her yıl evlenmiyor. Üyemizin her yıl bir çocuğu evlenmiyor. 15-20 yılda bir üyemizin böyle bir ihtiyacı da söz konusu olduğunda da buradaki düğün salonu giderlerinden herhangi bir ücret talep etmeden, üyemizin kurulacak olan yuvasına hasbelkader bir katkı sağlamayı planlıyoruz. Ben sanatsal faaliyetlere önem veren biriyim. Eğer mümkün olursa, bizim esnafımızın içerisinde özellikle enstrüman çalan, sesi güzel olanlar var. Bunları bir araya getirerek Alanya Şoförler Odası korosu oluşturabiliriz. Alanya'mızda kutlanan özel günlerde esnafımızı temsilen bu ekibimiz bizleri onurlandırabilir veya bizleri eğlendirmek için esnafımız ve eşleriyle uygun bir atmosferde kendi içimizden olan insanların bize sunumlar yapmasını hedefliyoruz. Amacımız bir seçim sürecine girdik. Hiç kimseye çamur atmadan, rakiplerimiz bizim için ne kadar olumsuz söylemler kullanırsa kullansın, bunları görmeden duymadan, kimseyle kavga etmeden temiz bir propaganda süreci geçirerek seçimimizi yapmayı planlıyoruz. Bugüne kadar bu arkadaşlarımız iyi de kötü de yapmış olabilir. Biz her nasıl olmuşsa emeklerinden, hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Mevcut arkadaşımız da aday olmayacağını daha önceden ilan etmişti. Ben de kendisine ve ekibine hizmetlerinden dolayı teşekkür ediyorum. Fakat bu arkadaşımız aday olmayacağı için şunu arzu ederdim. Her iki adayı da Alanya Şoförler Odası'na davet ederek, bütün esnafımızı da oraya toplayarak veda konuşması yaparak her iki aday için de orta bir mesafade olacağını beyan etmesini ve başarı dilemesini arzu ederdim."