Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Alanya Eski Başkanı olan ve bir dönem Antalya Milletvekili Adayı olan Cafer Uyar sosyal medya üzerinden yetkililere seslendi.

Uyar paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

ÇİFTÇİ ALARA ÇAYI ÜZERİNE YAPILACAK BARAJI BEKLİYOR.

Değerli dostlar, resimde gördüğünüz su Alara Çayıdır. Gündoğmuş sınırlarından doğup yaklaşık 70-80 kilometrelik bir vadiden yol alarak, bizim buralardan da geçerek Akdeniz’e dökülür. Debisi yüksektir. Yılın on iki ayında hep akar. Tabi ki de bizler de bakarız. Bu ırmak üzerinde biri Manavgat yönünde birisi de Alanya yönünde olmak üzere iki adet sulama kanalı var. Manavgat kanalı cazibeli Alanya yönü pompalarla akıtılır. Alanya yönündeki haftada iki gün akar. Çiftçiler bu iki günü takip edip sebze meyve ve bahçesini sular ve sulama birliğine dönüm başına bedelini öder. Irmağın geri kalan suyu hep Akdeniz’e akarda akar. Yani heba olur gider.

Bazı çiftçiler de sulama sularını ırmağın kenarına koydukları elektrikli veya sıvı yakıtlı pompalarla direkt çayın içinden alırlar. Üretime katarlar. Bahçe ve seralarını sularlar. Ve kanaldan alınan su ücreti kadar ücret öderler. Hem de yüksek tarifeden…

Yani cezalandırılırlar.

“Denize akan suyu niye engelledin” der gibi.

Şimdi biz Alanya Manavgat halkı olarak güçlü bir siyasetçi arıyoruz.

Alara Irmağının üzerine yapılması planlanan, projesi bitmiş yalnız inşa emrini bekleyen barajın yapılması için gücünü gösterecek bir siyasetçi.