11 Engelli çocuğun 15 aylık bir çalışma sonucu hazırladığı bu özel oyunla ilgili açıklama yapan Belediye Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal, “Bu oyunu mutlaka herkes görmeli” dedi.

Özel çocuklardan 3 Aralık’a özel “Küçük Prens”

Alanya Belediye Tiyatrosu Çocuk Birimi ile Engelsiz Park ve Yaşam Merkezi tarafından ortak yürütülen projeyle “Özel Çocuklar”, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde “Küçük Prens” adlı oyunu sahneliyor.

Yaklaşık 15 ay süren bir prova döneminin ardından 11 özel çocuk, Fransız Yazar Antoine de Saint-Exupery tarafından yazılan Küçük Prens isimli çocuk oyununu, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü için hazırladı. İlk gösterimi Pazar günü Kültür Merkezi’nde saat 15.00’da yapılacak oyunla ilgili bugün Belediye Tiyatro Müdürü Hüseyin Çinal ve oyunun yönetmeni Nilbanu Engindeniz basına açıklama yapıldı.

Provası 15 ay sürdü

Ortak basın açıklamasında 15 ay boyunca 11 özel çocukla büyük fedakarlık gösterilerek hazırlanan bu oyunun kaçırılmaması önerildi. “Özel çocuklardan özel bir oyun, oyunda büyük emek var” diyen Yönetmen NilbanuEngindeniz’in yanı sıra Tiyatro Müdürü Çinal ise, “Desteklerinden dolayı Belediye Başkanımız Adem Murat Yücel ve oyuncularımıza teşekkür ediyorum. 15 ay boyunca sabırla bu çocukları taşıyan annelere de ayrıca teşekkür ediyorum. 3 Aralık Pazar günü sahnelenecek Küçük Prens’e tüm Alanya halkı davetlidir. Bu oyunu mutlaka herkes görmeli” ifadelerini kullandı.

Oyunun ilk perdesi saat 15.00’da ikincisi ise saat 18.00’da başlayacak. Oyun ücretsizdir.