HABER - Gazete ALANYA

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde bulunan Üs Bölgesinde dün saat 14.00 sıralarında bakım faaliyeti icra edildiği esnada el bombasının infilak etmesi sonucu Piyade Sözleşmeli Er Özgür Çelik ağır yaralandı. Hakkari Devlet Hastanesi'ne kaldırılan Özgür Çelik, yapılan tüm müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit düştü.

“BEN TURİZMCİ DEĞİL ASKER OLACAĞIM”

Şehit olan Kayseri doğumlu Piyade Sözleşmeli Er Özgür Çelik’in daha önceden Alanya’da bir otelde resepsiyonist olarak çalıştığı öğrenildi. Edinilen bilgilere göre Çelik, “Ben turizmci olmayacağım asker olmak istiyorum” diyerek askere gitti ve Hakkari’de şehit oldu.

HABER ULAŞTI

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde el bombası patlaması sonucu şehit olan Piyade Er Özgür Çelik’in acı haberi baba evine ulaştı. Piyade sözleşmeli er Özgür Çelik'in şehadet haberi, Develi ilçesine bağlı Çomaklı Mahallesi'nde yaşayan babaevine yetkililer tarafından ulaştırıldı. İlçe protokolü de şehidin ailesine taziyelerini iletmek için Çomaklı mahallesine geldi.

MSB'DEN AÇIKLAMA

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Hakkari'nin Çukurca'da bölgesinde el bombasının patlaması sonucu yaralanan 1 askerin, hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen şehit olduğunu açıkladı. Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, "05 Şubat 2020 tarihinde, Hakkari Çukurca'da bir üs bölgesinde yapılan bakım faaliyeti esnasında, el bombasının patlaması sonucu bir kahraman silah arkadaşımız yaralanmış, kaldırıldığı Hakkari Devlet Hastanesi'nde yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak, 05 Şubat 2020 tarihinde şehit olmuştur" denildi.

Açıklamada, şehide Allah'tan rahmet, ailesi, TSK ve Türk milletine başsağlığı dilekleri iletildi.