Alanya Belediyesi’nin bu ay konuk ettiği Eğitimci Oğuz Saygın, belediye personeli ve vatandaşlara “Etkili İletişim ve İnsanları Tanıma Sanatı” konulu bir seminer verdi.

“GÜLÜMSEMESİNİ BİLMEYEN DÜKKAN AÇMASIN”

 “Gülümsemesini bilmeyen dükkan açmasın” Çin atasözü ile seminere başlayan Eğitimci Oğuz Saygın, etkili iletişimde beden dilinin önemine dikkat çekti. İyi bir iletişimde olması gereken üç ana unsura değinen Saygın, etkili iletişimde kelimelerin yüzde 10, ses tonunun yüzde 30,  beden dilinin ise yüzde 60 rol oynadığını söyledi.

Hizmet sektöründe beden dili, karşınızdakini dinleme şekli, emir kipi yerine sorularla doğruyu bulma, çocuklarla iletişimde nasihat yerine hikaye anlatma konu başlıklarını ele alan Eğitimci Saygın, seminerin ikinci bölümünde ise farklı kişiliklere değindi.

“KIRMIZI, SARI, MAVİ VE YEŞİL RENKLERİN HER BİRİ BİR KİŞİLİĞİ YANSITIR”

Seminerin ikinci bölümünde farklı kişiliklere değinen ve kişilikleri 4 ayrı renkle tanımlayan Eğitimci Oğuz Saygın,“Kırmızı, Sarı, Mavi ve Yeşil renklerin her birine bir kişilik koyabiliriz. Bu kişilik özelliklerinin hepsi hepimizde vardır; ancak bazı özelliklerimiz daha baskındır. Kırmızı- güçlü, Sarı- neşeli ve popüler, Mavi-mükemmeliyetçi, Yeşil-barışçıl ve sevecenliği tanımlar.” dedi.

Mizaç ve karakterin birbirine karıştırılmaması gerektiğine de dikkat çeken Saygın, karakterin içinde dürüstlük, ahlak gibi çok önemli davranışların olduğunu belirtti.

Vatandaşlar ve belediye personelinin büyük ilgi gösterdiği seminerin sonunda Eğitimci Saygın’a Alanya İpek Kozasından tablo hediye edildi.