HABER - Muammer SOYLU

Alanya’nın en işlek caddelerinden biri olan Atatürk Caddesi'ne 2020 Turizm sezon açılmasına kısa bir süre kala Alanya Belediyesi tarafından kazma vuruldu. Orta refüjü daraltıp, yolların genişletilmesi için başlanan çalışma tarihi bazı esnaflar tarafından büyük tepki çekti İYİ Partili Alanya Belediye Meclis Üyesi Fikret Arık ise Belediye Başkanı Adem Murat Yücel’in "Ben yaptım oldu" zihniyetinde olduğunu ifade ederek “Plan yok proje yok ama  kazmayı vuruyor” dedi.

Bu sabah saatlerinde Atatürk Caddesi Merkez PTT önünde Antalya geliş istikametini trafiğe kapatan Alanya Belediye Fen işleri ekipleri önce güvenlik önlemi aldı. Kepçe ve iş makinalarıyla orta refüj kaldırım taşları sökülerek yol genişletme çalışmalarına hız verildi. Gazete Alanya’nın yaptığı araştırmada Alanya’da trafik akışını rahatlatmak amacı ile yapılacak olan bu düzenlemeye ilk tepki çevre esnaflardan tepki geldi. “Bu cadde Alanya’nın can damarı ne yazık ki bir proje olmadan pal dur küldür hemen kazma vurulmasına bir sebep veremiyoruz. Seçimden önce hani hep beraber Alanya’yı beraber yönetecektik. Bu söylemler havada kaldı” dediler.

PLANSIZ KAZMAYI VURDU

Öte yandan Alanya Belediye Mart ayı meclis toplantısında Adem Murat Yücel’in sunduğu projede Atatürk Caddesi’nde orta refüjü daraltmak suretiyle yolların genişletileceği yan yana iki aracın rahatlıkla seyretmesinin sağlanacağı belirtilmişti.  İYİ Partili Belediye Meclis üyesi Fikret Arık’tan Başkan Yücel’e tepki geldi. Başkan Yücel’in "Ben yaptım oldu" zihniyetinde iş yaptığını ifade ederek “Plan yok proje yok ama kazmayı vuruyor” dedi.

Bu konu hakkında Mart ayı meclis toplantısında Meclis Üyesi Fikret Arık, şu ifadelere yer vermişti: “Atatürk Caddesi hem trafiğin hem de yaya geçişlerinin çok yoğun olduğu bir bölge. Dolayısıyla bu bölgede trafiği hızlandırmanın yanlış olacağını söyledik. O bölgede daha fazla yayalaştırma çalışması yapılması gerekir. Trafiği arttırmanın o bölgedeki kafelerde oturan insanlar ve ticaret amacıyla o bölgede bulunanlar için sağlıklı bir sistem olacağını düşünmüyoruz. Bizim düşüncemiz, o bölgede toplu taşıma sisteminin kurulmasıyla birlikte o bölgenin daha fazla yayalaştırılması ve ticaretin arttırılmasıyla bütüncül bir projenin yapılması. Tabi bu belediyenin imkanları ölçüsünde hemen yapılamayabilir. Fakat bölge bölge ilerleyerek 3-4 yıl içerisinde amaç olarak daha yeşil daha fazla yayalaştırılmış ve ticaretin ön planda olduğu bir Atatürk Caddesi oluşturmamız gerekiyor. Hatta belirli hafta sonları bu bölge trafiğe kapatılabilir. Vatandaşlarımızın kullanabileceği alanlar da geçici olarak açılabilir. Atatürk Caddesi bugün birçok yatırımcı tarafından markaların getirildiği çok değerli bir ticari alan haline dönüştü. Cadde ticareti yapılıyor. Bu insanlarımızı daha çok araçla iç içe getirecek bir uygulama Alanya’mız için sıkıntı doğuracağına inanıyoruz. Bir çok insanın şehir merkezindeki kargaşayı hissettikleri için şehir merkezine gelmekten kendilerini alıkoyduklarını biliyoruz. Onun için şehir merkezine cazibe kazandırmak gerekirken, Atatürk Caddesi’ndeki trafiği hızlandıran bu projenin hayata geçirilmesine karşı olumsuz düşünüyoruz” diye konuştu.