Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, kırsalda yıllarca ihmal edilen mahalleleri yeni yollar ve asfalta kavuştururken, merkezde ise çoğu tamamlanan düğün salonları, sosyal alanlar ve parkların yapımlarını sürdürüyor. İmar uygulamaları da aralıksız sürerken, Başkan Yücel Alanya'nın doğusunda olduğu gibi Batı Alanya'yı da adeta şantiyeye dönüştürdü. 

KONAKLI SANAYİ SİTESİ BAŞTAN SONA YENİLENDİ

Baştan sona yenilenen Konaklı Sanayi Sitesini esnaflara rahat bir nefes aldırırken,  Konaklı ve Güney düğün salonları da Batı Alanya'da ciddi bir kültürel ihtiyacı giderecek. Konaklı'nın kalbi Cömert Caddesi'nde ise parke ve kaldırım çalışmaları tamamlanarak, Konaklı'ya yakışır güzellikte özel bir cadde ortaya çıktı.

AVSALLAR VE OKURCALAR’A DEV REKREASYON ALANLARI

Yine Alanya turizminin kalbinin attığı Avsallar Mahallesi’nde 21 bin 215 metrekarelik, Okurcalar’da ise 9 bin 384 metrekarelik alana inşa edilen yeni rekreasyon ve yürüyüş alanında peyzaj çalışmaları tamamlanarak vatandaşların hizmetine sunuldu.

AVSALLAR KADEME BİNASI

Alanya merkeze uzak mahallere de hızlı ve kaliteli hizmet edebilmek için Alanya Belediyesi tarafından Avsallar Mahallesi'nde temeli atılan yeni kademe binasının yapımı tamamlandı. 4 bin metrekare alan üzerine inşa edilen kademe binasında personelin dinlenebileceği oda, yemekhane, mescit, duş ve tuvaletler, idari odalar ile toplantı salonu, malzeme depoları da bulunuyor.

Yeni kademe binasının Avsallar, Okurcalar, İncekum ile Payallar, Türkler ve Konaklı mahallelerinde bulunan 6 şantiyeye aynı anda hizmet verebiliyor. Ayrıca bir tamirhanenin de yer aldığı kademe binasında açık alanda çörez, asfalt, yama malzemesi gibi malzemeler de depolanıyor.

BATI ALANYA’YA 40 KM SICAK ASFALT, 195 KM SATHİ KAPLAMA

Kırsalda yıllarca ihmal edilen mahalleleri yeni yollara ve asfalta kavuşturulurken, bölgede bugüne kadar 40 kilometre sıcak asfalt ve 195 kilometre sathi kaplama çalışması gerçekleştiren Alanya Belediyesi ekipleri, yapımını sürdürdükleri Payallar Çok Programlı Anadolu Lisesi binasını da 2018-2019 Eğitim ve Öğretim Yılı'nda eğitime sunmak için aralıksız çalışıyor.

PAYALLAR ÇOK PROGRAMLI ANADOLU LİSESİ, 2018-19 EĞİTİM-ÖĞRETİM YILINDA HİZMETE GİRECEK

15.500 m2’lik alana inşa edilen lise 2018-19 eğitim-öğretim yılında hizmete girecek. 800 m2’lik alanda yükselen 3 katlı bina, her biri 46 m2 genişliğinde yapılan 18 derslikten oluşuyor. Şehrin doğu bölgesinde bulunan birçok mahalleye hizmet vermesi amaçlanan okulun kaba inşası tamamlandı ve çevre düzenlemesi ile bina içerisindeki ince işçiliklerin yapımı devam ediyor.

KONAKLI ÇÖP AKTARMA İSTASYONU

Alanya Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü Konaklı şantiyesinde kurulan çöp aktarma istasyonu hizmete girdi. 4 kamyon çöpün tek seferde sadece bir tırla Yumru Tepesi’ne taşınacağını belirten Başkan Yücel, çöp aktarma istasyonu ile ayda 450 bin, yılda yaklaşık 5 milyon TL tasarruf sağlayacaklarını söyledi.

KIRSALDA ÇOCUKLARIN YÜZÜNÜ YÜCEL GÜLDÜRDÜ

Alanya genelinde merkez-kırsal ayrımı yapmayan Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, “Merkezdeki çocuklar hangi imkanlara sahip ise, kırsaldakilerde aynı imkanlara sahip olacak”. Sloganını bir bir hayat geçiren Başkan Yücel, Güzelbağ’daki çocukları da unutmadı.

İLKOKUL VE ORTAOKUL İÇİN AYRI AYRI SPOR ALANLARI VE KONDİSYON ALETLERİ

Okul bahçesi boydan boya parke ile kaplanırken, okul alanı içerisinde bulunan ilkokul ve ortaokul için ayrı ayrı voleybol, basketbol ve futbol alanları yapıldı. Ayrıca bu çalışma içerisinde 70 metre uzunluğundaki okul istinat duvarı yıkılarak yenilendi. Okul binasının çatısında gerekli olan kısımlarında tadilatın da yapıldığı çalışmada, saha içerisinde çocukların oynayabileceği oyun gurubu ve yetişkinlerin tatil günlerinde kullanabilecekleri kondisyon aletleri kuruldu.

HİZMET ZİNCİRİNDE BATI YAYLALARIDA VAR

Batı Alanya’da merkezden kırsala uzanan hizmet zincirine yaylalarını da ekleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, batı yaylalarını yol ve asfalta kavuşturmak için Söbüçimen Yaylası’nda bir şantiye oluşturdu. Geçtiğimiz yaz ayında Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 50 araç ve aralarında bölge muhtarlarının, belediye personelinin, Başkan Yardımcılarının ve vatandaşların bulunduğu 150 kişilik bir ekiple batı bölgesinde 16 yaylayı ziyaret etti. Yayla sakinlerinin büyük bir coşku ve sevinçle karşıladığı Başkan Yücel, burada vatandaşlarla bir araya gelerek yayla sakinlerinin talep ve sorunlarını dinledi.

BAŞKAN YÜCEL, ENGELLİ VE YAŞLILARINDA UMUDU OLDU

Tüm bölgelerde olduğu gibi batı bölgesinin de en ücra köşesinde bile engelli ve yaşlı vatandaşların sesine kulak veren Başkan Yücel, onların isteklerini anıda yerine getirdi. Evlerin yolu olmayan engellilerin yüzünü güldüren Başkan Yücel, onları yol ve asfalta kavuşturarak dualarını almaya devam ediyor. Soğukpınar Mahallesi’nde doğuştan engelli 22 yaşındaki Mehmet Uludağ’ın tekerlekli sandalyesini rahatça kullanabilmesi için evinin önündeki yolun düzenlenerek asfaltının yapılması sayısız örneklerden sadece birisi. Engelli çocuklarını sırtında taşıyarak yola çıkardıklarını belirten aile, sıkıntılarına anında çözüme kavuşturan Başkan Yücel’e teşekkür etti.

“HİZMETTE MOLA YOK”

BATI’YA YENİ PROJE;  “AVSALLAR KAPALI PAZAR YERİ”

Alanya merkez, Batı ve Doğu Alanya ile kırsal mahalleler ve yaylalarda aralıksız olarak çalıştıklarını söyleyen Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel "Bu şehre borcumuzu ödemek için aralıksız çalışıyoruz. Ülkemizin dünyaya açılan penceresi olan Alanya’mızı sürekli geliştirmek zorundayız. Hizmette asla molamız yok, olmadı, olmayacak. Alanya'nın her noktasına hizmet akışımızı sürdürüyoruz. Tüm Alanya'da olduğu gibi önemli turizm merkezlerimizin yer aldığı Batı Alanya'mızda da belediye hizmetlerimiz aralıksız sürüyor. Konaklı ve Güney Düğün Salonları ve Kültür Merkezi ile önemli bir sosyal ihtiyacı gidereceğiz. Yine Avsallar Mahallemizde kapalı bir Pazar yeri tasarlıyoruz. Hedefimiz tüm Alanya gibi Batı Alanya'yı da cazibe merkezi yapmak, hizmet ulaştırarak insanlarımızın hayatlarını kolaylaştırmak ve yüzlerini güldürmek" şeklinde konuştu.