Pazar yerlerinin açılış saatleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Pazarcılar Odası Başkanı Yiğit “Sıkıntı yok, saat 7'de açılacak” derken Ziraat Odası Başkanı Göktepe ise “Başkanımızı saat 5'te açmak için ikna edemedik. Gidip esnafımızı 7'de açmaları için ikna edeceğiz” dedi. Encümen toplantısında alınan karar gereği pazar yerlerinin açılış saati yaz uygulamasına göre 19.00’a alınmıştı. Pazar yerlerinin Ramazan ayı boyunca saat 17.00’de açılması için Pazarcılar Odası Başkanı Hasan Yiğit ve Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe ise Başkan Yücel’i ziyaret ederek konu hakkında görüşmelerde bulundu.

SIKINTI YOK

Toplantı sonrası ilk açıklamayı yapan Pazarcılar Odası Başkanı Yiğit şunları söyledi: “Sıkıntı yok, başkanımızın yanındayız. Pazar yerleri saat 7'de açılacak. Tüm üyelerimiz ise kurallara uyacak. Uymama gibi bir konu da söz konusu değil.” İfadelerini kullandı.

GİDİP ESNAFLARI İKNA EDECEĞİZ

Mini zirvenin ardından başkanı ikna edemediklerini belirten Ziraat Odası Başkanı Tahir Göktepe ise, “Biz başkana üyelerimizin isteğini ilettik. Başkan ise bize 'Ben kararımdan dönemem, dönersem 5 yılı tamamlayamam' dedi. Biz de şimdi gidip esnaflarımızı ikna edeceğiz.” şeklinde konuştu.