Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, 1 Haziran tarihinde başlayan normalleşme süreci nedeniyle açılışını gerçekleştiren kafe, restoran ve lokantacıları ziyaret ederek Sağlık Bakanlığı genelgesiyle alakalı uygulanması gereken önlemlerle ilgili esnafı bilgilendirdi. Ayrıca normalleşme sürecine bağlı olarak, şehir merkezinde bulunan yeme, içme işletmelerinde açılış nedeniyle dezenfeksiyon işlemleri, Alanya Belediyesi ekiplerince gerçekleştirildi.

YÜCEL: “KURALLARA UYALIM, SÜRECİ BİRLİKTE ATLATALIM”

Yeni başlayan süreçte işletmelerde sosyal mesafe ile hijyen kurallarına riayet edilmesinin ve maske kullanımının son derece önemli olduğunu vurgulayan Başkan Yücel; “Korona virüs tehlikesinin Ülkemizde başarılı bir şekilde yönetilmesiyle birlikte bugünden itibaren normalleşme süreci başladı. Sosyal donatı alanlarımız, parklarımız, plajlarımız, kafe ve restoranlarımız bu süreçle birlikte faaliyete geçti. Bizde normalleşme sürecinin ilk gününde esnaflarımıza ‘hayırlı olsun’ ziyaretinde bulunarak birlikte süreci değerlendirdik ve kendilerini önlemler hakkında bilgilendirdik. Normalleşme sürecini de vatandaşlarımızla, adım adım birlikte atlatacağız. Kurallara riayet edersek en kısa sürede normal yaşantımıza döneceğimize inanıyorum. Vatandaşlarımızdan ricam, bu süreçte yeter ki sosyal mesafe kurallarına uyalım. Hijyenimize dikkat edelim ve mutlaka maskelerimizi takalım.” dedi.

Alanya Belediye Başkanı Adem Murat Yücel, ziyaret edilen işletmelere hijyen paketi hediye ederek ‘hayırlı olsun’ dileklerini iletti.