Başkan Yücel’in Alanya Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleşen proje tanıtım toplantısına MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy, Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, MHP Antalya Milletvekili Abdurrahman Başkan, Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu ve MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan’ın yanı sıra belediye meclis üyesi adayları ile oda ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katılım sağladı. Yücel 2014-2019 yılları arası hayata geçirdiği projeleri anlatırken sonrasında coşkulu kalabalığa önümüzdeki dönemde yapılacak 82 projesini halka tanıtarak gönülleri mest etti.

Cumhur İttifakı’nın Alanya Belediye Başkan Adayı Adem Murat Yücel, 2014 yılından beri aşık oldukları şehirde dur durak bilmeden çalıştıklarını belirterek başladığı tanıtım konuşmasında ; “Sizleri sevgiyle, saygıyla, muhabbetle selamlıyorum. Proje tanıtım toplantımıza hoş geldiniz, sefalar getirdiniz. Kıymetli yol arkadaşlarım, Alara’dan Aydap’a, merkez mahallelerimizden Toroslar’a kadar Alanyamızın her noktasından proje tanıtım toplantımıza gelerek bizleri onurlandıran siz değerli dostlarıma, değerli kardeşlerime çok teşekkür ediyorum. Maşallah heyecanınız hayranlık uyandırıyor. Allah nazardan saklasın, coşkunuz muazzam bir zaferi müjdeliyor.

Herkesi kucaklayan anlayışımızla Biz Büyük Alanyayız. Bu güzel birliktelik için çok teşekkür ediyorum. Sağolun, varolun. Nüfusuyla, gelişmişliğiyle, turizmdeki marka değeriyle, Türkiye ekonomisine yaptığı katkı ile artık kabuğuna sığmayan, il olma hayaline hızına hız katarak koşan “Alanya’mıza 82 yakışır” diyoruz.” dedi.

MİLLETİMİZE HİZMET SEVDAMIZI GÖĞSÜMÜZDE KURŞUN GİBİ TAŞIYORUZ

Üstad Sezai Karakoç’tan alıntı yapan Yücel, “Ben çiçek gibi taşımıyorum,göğsümde aşkı, Ben aşkı göğsümde kurşun gibi taşıyorum, Gelmiş dayanmışım demir kapısına sevdanın, Ben yaşamıyor gibi yaşıyorum, Ben aşkı göğsümde kurşun gibi taşıyorum” Biz Alanya aşkımızı, milletimize hizmet sevdamızı göğsümüzde kurşun gibi taşıyoruz. Ben suyuna, toprağına, havasına, insanına sevdalı olduğum bu şehirde doğdum, bu şehirde büyüdüm; bu şehrin toprağında çiftçilik yaptım, ben bu şehirde esnaflık yaptım. Bu şehirde yuva kurdum, bu şehirde çocuklarımı büyütüyorum.” ifadelerini kullandı.

TIKIR TIKIR İŞLEYEN MÜKEMMEL BİR SİSTEM KURDUK

Sözlerine devam eden Yücel, Dünyanın en güzel şehrine 15 yıl hizmet etme şerefine nail oldum.  Ama bu kente ve bu kentin güzel insanlarına vefa borcumuz daha bitmedi. Yapacaklarımız daha bitmedi. Alanya için daha çok büyük hayallerimiz, hedeflerimiz var. Çok yol aldık biliyoruz ama bu sadece bir başlangıç…Daha yapacak çok işimiz var. Kişiler geçici, sistemler kalıcıdır dedik. Tıkır tıkır işleyen mükemmel bir sistem kurduk. Herkesin bu yasa nasıl işleyecek, beldeler köyler nasıl kaynaşacak, hangi imkanlarla bu kadar dağınık bölgeye hizmet götürülecek, hangi yetki kimde olacak diye düşündüğü belirsizlik döneminde partime, dava arkadaşlarıma ve ekibime güvenerek soyunduğum bu görevden alnımızın akıyla çıktık. Rabbime binlerce kez hamdolsun. ”

Bugünün Alanyası; tüm mahallerinde imar bütünlüğünü sağlayan,personelinin maaşını 5 yıl boyunca hiç aksatmadan günü gününe ödeyen,  kendi bitkisini, kendi asfaltını, kendi betonunu, güneş enerjisinden kendi elektriğini üreten, Antalya’nın en fazla yatırım bütçesine ve en güçlü araç filosuna sahip, 5 yılda bütçesini 3 kat arttıran,5 yılda 1 milyar 200 milyon TL’lik yatırımla 371 eseri üreten bir Alanya’dır. İşte biz bunu başardık.

Bu vizyonla projelendirdiğimiz Mamadı bölgemize Botanik Park, Oba Mahallemize Masal Kahramanları parkı, Kızılalan’da 140 dönümlük alana Macera Parkı’mızı yapıyoruz. Alanyamıza hayırlı olsun. Bilmenizi isterim ki; Biz projelerimizi 5 yıl sonrası için değil, Alanya’yı en az 50 yıl sonrasına taşıyacak bir ileri görüşlülükle hazırladık.

KENT MEYDANI PROJESİ

Kent Meydanı Projesiyle Kızılkule’den başlayıp Sahil boyunca devam eden Ahmet Tokuş bulvarı ile deniz şeridi arasında kalan 144 bin metrekarelik alanı yeniden düzenleyeceğiz. Bu meydan halkımızın nefes aldığı, yeşilliğiyle, havuzlarıyla, dinlenme, kültür-sanat ve etkinlik alanlarıyla, görsel zenginliğiyle Alanya’mıza yakışan, Alanyalı hemşerilerimize layık mükemmel bir meydan olacak. Dünyanın ve Antalyamızın en güzel meydanını kentimize kazandırıyoruz. Alanyamıza hayırlı olsun.  

CUMA PAZARI DÜĞÜN SALONU’NA İLK KAZMAYI BİZ VURDUK

“Yine şehrimizin çehresini değiştirecek projelerimizden biri de otoparkı ve meydan düzenlemesiyle birlikte halkımızın sosyal ve kültürel ihtiyaçlarına en iyi şekilde cevap verecek Cuma Pazarı Düğün Salonu projemizdir. Biliyorsunuz ki ilk kazmayı vurduk. İnşallah gelecek dönem öncelikli olarak hayata geçireceğimiz projelerimizden biri olacaktır.”

ALANYA KALESİ DÜNYA KÜLTÜR MİRASI’NA GİRECEK

“Bilim Müzesi, Panoramik Müze, Bilim Köyü ve Denizaltı akvaryumu da şehrimize vizyon katacak önemli projelerimiz arasında yer alıyor. Geçtiğimiz dönem kültürel mirasın korunmasına çok önem verdik. Restorasyon çalışmalarımızla ödüller aldık. Bu dönemde hız kesmeden restorasyon çalışmalarımıza devam edeceğiz. Kale, Tophane ve Alanya içindeki tarihi evlerimizi,Bedesten ve Oba Medresesini restore edeceğiz. Kale’de restoresi tamamlanmak üzere olan bir evi Alanya yemeklerinin tanıtıldığı bir müzeye dönüştüreceğiz. Alanya Kalemizin Dünya Kültür Mirası listesine girmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz.  Kaleler Diyarı Alanya Projemizle Alara Kalesi, Sinek Kalesi, Kızılca Şehir Kalesi, Güzelbağ, Leartes ve Syedra Antik Kentlerini restore ederek kültür turizmimize kazandıracağız.

Alanya merkeze, Avsallar, Konaklı ve İncekum bölgemize, Mahmutlar ve Kargıcak bölgemize Kültür Merkezleri kazandıracağız. Alanyamıza hayırlı olsun. Turizm sektörüne yönelik projelerimizle turizm cenneti Alanyamızın marka değerini arttıracağız.”

YERLİ TURİSTİ YAZ KIŞ ALANYA’YA ÇEKECEĞİZ

“Haftasonu Alanya projemizle büyük tur ve havayolu şirketleri ile anlaşarak ekonomik fiyatlarla yerli turist için haftasonlarını Alanya’da geçirmeyi cazip hale getireceğiz. Alanya’ya paket turlar düzenleyerek yerli turisti yaz kış Alanya’ya çekeceğiz. Alanya’nın ortak değeri ALTAV’a restore edilmiş bir evimizi tahsis edeceğiz ve ALTAV’ın tanıtım bütçesini arttıracağız. Yayla Evleri projemizle yayla turizmini canlandıracağız. Sağlık turizmini destekleyeceğiz. Dalış merkezleri kuracağız, su sporlarını geliştireceğiz.  Sahil büfelerini yeniden düzenleyeceğiz. Turizme yönelik eğitim kurslarımızla hem sektöre kalifiye personel sağlayacağız hem de işsizlik sorununa çözüm üreteceğiz.

Tarım Kenti Alanya’yız. Alanya’nın tarımda da hak ettiği verimi yakalayabilmesi için üreticilerimizi destekleyeceğiz, yetiştirdikleri ürünün daha çok değerli hale gelmesi için Alanya’da yetişen muz, avakoda, kivi gibi yöremize özgü meyvelerimizi markalaştıracağız. Tarım ürünlerimizle ilgili festivaller düzenleyeceğiz. Alanya Üretiyor Memleket Kazanıyor projemizle 80 mahalle de 800 çiftçiye 1600 dekar meyve bahçesi tesis edileceğiz. Üreticilerimize kendi seralarımızda ürettiğimiz zeytin, ceviz ve keçiboynuzu fidanlarını ücretsiz dağıtacağız. Üretici pazarlarını yaygınlaştıracağız.”

GENÇLİK MERKEZLERİ KURACAĞIZ

“Gençlerimizi televizyondan tabletten, bilgisayar oyunlarından uzaklaştırmak için sağlıklı, dinamik ve atak bir gençlik için Konaklı, Okurcalar ve Mahmutlar mahallelerimize çok geniş kapsamlı spor merkezleri yapıp gençlerimizin ve vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Gençlerin her türlü eğitim, kültür ve sosyal ihtiyaçlarını aynı merkezden karşılayabileceği Gençlik Merkezleri kuracağız. Gençlerimize ve bölge halkımıza hayırlı olsun.”

Cumhur İttifakı’yla Alanya da ilk kez bir hizmet birlikteliği yakalandı. Bu birliktelikten kazanan Alanya olacaktır, Alanya halkı olacaktır. Bizler de sen ben demeden gönül gönüle güçbirliği yapacağız. Alanya’nın menfaatlerini her zaman el üstünde tutacağız.İlk günkü aşkla hep birlikte Alanya’ya hizmet etmeye devam edeceğiz. İnşallah devletimizin, partimizin, Bakanımızın, teşkilatlarımızın, değerli halkımızın destekleri ile 82 projemizin tamamını gelecek 5 yıl içinde hayata geçirerek Alanyamıza kazandıracağız.

ALANYA’NIN ÖNÜ AÇIKTIR; GELECEĞİ AYDINLIKTIR

“Bugünden itibaren hep birlikte çalışacağız. Yarınların Alanya’sı için yaptıklarımızı, yapacaklarımızı, projelerimizi anlatacağız. Alanya’da hep birlikte, gece gündüz demeden sizlerle çalınmadık kapı, sıkılmadık el bırakmayacağız. Vatandaşımızın hem gönlünü, hem hayır duasını, hem de desteğini alacağız. Gün birlik olma günüdür. Birbirimize sarılalım, farklılıklarımızı zenginlik kabul edelim. Türkiye’nin, Antalya’nın Alanya’nın önü açıktır; geleceği aydınlıktır.

Yeter ki azimli, çalışkan ve kararlı olalım. İnşallah yineüç hilalin bayrağını Alanya semalarında sonsuza kadar dalgalandıracağız. İşi ehline bırakmak için, kaliteli hizmet için, yatırımların devamı için, ülkemizin bekası ve istikrarı için Cumhur İttifakını Alanya’da zaferle taçlandıracağız.

Alanya’da Yücel, Antalya’da Türel diyoruz. Cumhur İttifakı adayı olarak Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, “Önce Ülkem ve Milletim Sonra Partim diyen”  liderimiz Sayın Devlet Bahçeli’ye, arkamda desteğini ve sevgisini hissettiğim değerli Ak Parti teşkilatlarına, Partimin tüm kademelerine, meclis üyelerime, 15 yıldır bizimle mücadele eden isimsiz birer kahraman olan ekibime ve Alanya halkına sonsuz şükranlarımı sunuyorum.

Sözlerime son verirken Proje Tanıtım Toplantımıza katılan siz değerli vatandaşlarımıza ayrı ayrı teşekkür eder, hepinizi muhabbetle, sevgiyle selamlarım. Yolunuz, bahtınız ve alnınız açık olsun. Kendimi önce Allah’a, sonra sizlere emanet ediyorum.” diyerek sözlerini noktaladı.

ALANYA’DA  YÜCEL, ANTALYA’DA TÜREL’

MHP İlçe Başkanı Mustafa Türkdoğan ise yaptığı konuşmada,“Görüyorum ki Alanya burada, Alanya’nın kalbi burada. Göstermiş olduğunuz ilgi ve alakaya teşekkür ediyorum. Sözlerimi çok uzatmak istemiyorum. Cumhur İttifakı kapsamında hem Alanya’da hem Antalya’da 31 Mart akşamında göreve gelecekler. Alanya’da Adem Murat Yücel, Antalya’da Menderes Türel başkanlarımızla yolumuza devam edeceğiz. Hepinizi yüce Allah’a emanet ediyorum. Hakkın yolunda milletin yanında sloganıyla siyaset yapan partimiz ve ittifak dahilinde birlikte olduğumuz Adalet ve Kalkınma Parti’sine teşekkürler ediyorum. Ne mutlu Türk’üm diyorum” şeklinde konuştu.

‘ALLAH BİRLİĞİMİZİ BOZMASIN’

Ak Parti İlçe Başkanı Mustafa Toklu “Alanya Belediye Başkan adayımız Adem Murat Yücel, Antalya’da Belediye Başkan adayımız Menderes Türel’dir. Bugün bu salonda Yenikapı ruhunu görmekteyiz. Önce sizlerin duası ardından ise desteklerinize ihtiyacımız var. Sizlerin destekleri ve dualarıyla önümüzdeki 5 yıllık süreçte Alanya’da Adem Murat Yücel, Antalya’da ise Menderes Türel hizmetlerine devam edecektir. Cumhur İttifakı’nın birlikteliği belki de en iyi Alanya’da vücut bulmakta, Allah’ım birliğimizi bozmasın. Antalya’da Türel, Alanya’da Yücel diyorum” şeklinde konuştu.

‘YÜCEL’İ TEBRİK EDİYOR VE TAKDİRLE KUTLUYORUM’

Antalya MHP İl Başkanı Mustafa Aksoy, “Alanya’da yeni döneme de hizmet edecek olan Adem Murat Yücel beyefendiyi tebrik ediyor ve takdirle kutluyorum. Belediyecilik yalnızca alt yapı ve ulaşım hizmetleri demek değil, insanlara dokunuşun da simgesidir. Yüzünden gülümsemeyi eksik etmeyen, her bir vatandaşımıza dokunan bir belediye başkanımız var. Bu sebeple Adem Murat Yücel beyefendiyi bir kez daha tebrik etmek istiyorum. Cumhur İttifakı milletin adamı Recep Tayyip Erdoğan ve ülkenin teminatı Devlet Bahçeli’nin ortaya koymuş olduğu bir iradedir. Gelecek nesillerin orta öğretim kitaplarında bu iki önemli devlet adamının koymuş olduğu iradeye söz söyletme şansımız yoktur. Hem Ak Parti kadroları hem de MHP kadroları Antalya ve 19 ilçesinde bir olmuştur. Ve 31 Mart seçimleri için kenetlenmiş durumdadır. Alanya’da Adem Murat Yücel ne anlam ifade ediyorsa Antalya’da da gönül adamı Menderes Türel aynı anlamı ifade ediyor. Ne mutlu Türk’üm diyerek her birinizi Türkçe sevdalarla selamlıyorum. Sağ olun, var olun, yüce Allah’a emanet olun sevgili hemşehrilerim” dedi.

‘31 MART’TA ÇALIŞMALARIMIZIN MEYVELERİNİ ALACAĞIZ’

Ak Parti Antalya Milletvekili İbrahim Aydın, 'Alanya’ya her gelişimde ayrı bir heyecan duyuyorum. Ama bugün daha farklı. 15 Temmuz hain darbe girişiminin ardından ülkemizde birlik ve beraberlik içerisinde yolumuza devam ettik. Bizler mecliste Cumhur İttifakı’ndan sonra çok güzel çalışmalar yaptık. İnşallah 31 Mart tarihinde bu çalışmaların meyvelerini alacağız. Az evvel il başkanımızın da belirttiği gibi bizim için de Antalya’da Menderes Türel ne ise, Alanya’da Adem Murat Yücel aynıdır. Allah’ın izniyle çalışacağız, kazanacağız ve büyük hizmetler gerçekleştireceğiz' ifadelerini kullandı.

Alanya’nın doğusundan batısına, turizmden tarıma, tarihten doğaya, eğitimden sağlığa, sahillerden derelere, spordan engellilere dek kapsamlı olarak hazırlanan dev projeler vatandaşlardan büyük alkış aldı. TR 82 Proje Tanıtım Toplantısı Cumhur İttifakı’nın Meclis Listesi’nde yer alan adayların platforma davetiyle sona erdi.