AGC Center'daki ziyarette cemiyetin yönetim kurulu üyeleri de hazır bulundu. Ziyarette Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'e AK Parti İl Başkanı İbrahim Ethem Taş, AK Pati İlçe Başkanı Mustafa Toklu, Büyükşehir Belediyesi Alanya Şube Müdürü İlyas Şirin ile partililer de eşlik etti. AGC Başkanı Gaye Coşkun'un yönetim kurulu üyelerini tanıtmasının ardından konuşan Türel, "Cemiyetteki görev değişiminden dolayı hayırlı olsun ziyareti yapmak istemiştim. Gaye hanım çok eski bir tanıdığımız. AGC, Alanyamız için çok önemli. Alanya'da basın dünyası çok güçlü. Alanya'da Türkiye ortalamalarının üzerinde bir okuma ve takip düzeyi var. Bu beni çok mutlu ediyor. Türkiye ortalamalarının çok üzerinde. Bu sizlerin başarısı.

"BEN YAPMASAYDIM 50 SENE BEKLERDİK"

Alanya'ya 12 katrilyon yatırım yaptıklarını belirten Türel, belediyeciliğin mazeret değil, çözüm makamı olduğun vurguladı. Çevre yolundaki çalışmaların 2019'da tamamlanacağını açıklayan Türel, "Ben projeyi yapmasaydım daha 50 sene beklerdik. Kargıcak'tan Kahyalar'a kadar ikinci etabını da şu anda karayollarına sundum. Şimdi bunun ihalesine çıkacaklar. Sadece 16 kilometrelik projenin ikinci etabının maliyeti bana 1.2 milyon TL" dedi.

"YÜCEL İLE ZERRE SIKINTI YAŞAMADIM"

İttifakın nasıl gittiği sorulan Türel, "İttifak harika. Problem yok. Adem Murat Yücel ile ittifak oluşmadan önce de elimizden gelen desteği verdik. Bunu yapmayan belediye kaybeder. Vatandaş büyükşehir, ilçe belediyesi diye ayırmaz. Vatandaş belediye başarılı ya da başarısız der. Yücel başarılı olursa bana yazar. Ben başarılı olursam ona yazar. Yücel ile hiç anlamı olmayan, sanki aramızda bir sürtüşme varmış gibi Alanya'da intiba yayıldı. Kesinlikle ben kendi açımdan onunla zerre bir sıkıntı yaşamadım. İttifak oldu da aramız düzeldi değil. Ben Adem başkan ile hiçbir sorun yaşamadım. Üç mesire alanımı Adem başkana verdim. Adem Murat Yücel yönetimindeki Alanya Belediyesi'ne geçmişte bizim çok ciddi desteklerimiz var. AK Parti'li belediyelerden gelen çok sayıda imar konusunu reddetmişimdir. Alanya Belediyesi'nden gelen imar konularının tamamı benden geçmiştir. Bir tane istisna yok. İttifak devam edecek. Bir sorun yok. Bomba gibiyiz. İttifak bomba. Birlikten güç doğar" diye cevap verdi.