Bugün dünyanın dört bir yanında kutlanan 21 Eylül Dünya Temizlik Günü Alanya’da da unutulmadı. HOTED Başkanı Sevgi Topuzel, Genel Sekreter Ayşe Aksoy ve Günay Demirer HOTED yönetim kurulu adına düzenlenen etkinlikte yer alarak Mahmutlar Mahallesi sahilini temizlediler.

Kısa adı HOTED olan Hotel Kat Hizmetleri Eğitimi ve Dekorasyonu Derneği Başkanı Sevgi Topuzel, doğanın her gün hızlı bir şekilde kirlendiğini gelecek nesillere daha temiz ve yaşanabilir bir dünya bırakmanın yolunu temiz çevreden geçtiğini ifade etti.

Topuzel, kalıcı olarak sağlanan bir çevre temizliğinin medeni toplumların önemli göstergelerinden biri olduğuna dikkat çekerek, “Hepimizin günlük yaşamı doğanın kirlenmesi ile etkileniyor. Bu sorun sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın ortak problemi. Kamuoyunun doğanın korunması ve geliştirilmesi kapsamında kesinlikle bilinçlendirilmesi ve bilgilendirilmesi gerekiyor. Kalıcı olan çevre temizliği, bilinçli bir toplumun açık ve net bir göstergesidir. Birkaç kesimin çabasıyla düzeltilemeyecek bu konuya hepimizin önem vermesi gerekiyor.” ifadelerini kullandı.