Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkanı Mehmet Şahin’in organize ettiği, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’un katıldığı “Sağlıklı Turizm, Güvenli Kent” toplantısının ardından açıklamada bulunan Alanya Pansiyoncular ve Lokantacılar Odası Başkanı Hüseyin Değirmenci, “Alanya’ya gelmeleri, konuya ne kadar sahip çıktıklarını göstergesidir. Herkesin katkısı ile bu süreçten en erken şekilde kurtulacağız. 2020 turizm sezonunun çok zorlu geçeceğini hepimiz birlikte görüyoruz. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’e bu toplantıyı organize ettiği için teşekkür ederim” dedi.

Alanya Bakkallar Odası Başkanı Velittin Yenialp, “Sorunlarımızı dinlediler, bu konuda bilgilenmiş oldular. İnşallah bu toplantı dünyaya iyi bir mesaj olur. Bu toplantının Alanya’yı dünyaya tanıtacağına ve Alanya’ya ilginin artacağını, turizmin de hızlı bir şekilde açılacağına inanıyoruz” derken, Alanya Esnaf Odası (ALESO) Başkanı Nuri Demir, “Alanya için bu toplantı gerekliydi. Dünyaya güzel bir mesaj verildi. Bütün burada yaşayan yabancıların temsilcileri toplantıya katıldı. Esnafın sorunlarını anlattık, notlarını aldılar. Alınan notlar Ankara’ya iletilecek, bakanlarımıza güveniyoruz. ALTSO Başkanı Mehmet Şahin’e bu toplantıyı organize ettiği için teşekkür ederim” dedi.

Alanya Şoförler Odası Başkanı Recep Çalış, “Kızılkule önünde Alanya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sayın Mehmet Şahin’in öncülüğünde düzenlenen ‘Sağlıklı Turizm, Güvenli Kent Alanya’ toplantısında taksilerimizde uygulanan üç artı bir yolcu uygulama kısıtlamasının tamamen kaldırılması konusunu gündeme getirdik. Bakanlarımızdan konuyla ilgilenecekleri yönünde cevap aldık. Bakanlarımıza bugüne kadar yapmış oldukları başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür eder, yapacakları yeni çalışmalarında da başarılar dilerim. Alanya Belediye Başkanı Sayın Adem Murat Yücel’e esnafımıza sağladığı katkılardan dolayı, ALTSO Başkanı Sayın Mehmet Şahin’e de böyle bir organizasyona öncülük edip bizleri bakanlarımızla buluşturduğu için teşekkür eder, saygılarımı sunarım.” dedi.